Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Το τουρκικό οβιδοβόλο MKE BORAN 105 χιλ. ανταγωνίζεται Αμερικανούς και Γάλλους; Τι κάνει η Ελλάδα;

Το Ρυμουλκούμενο Howitzer BORAN 105mm αναπτύχθηκε από την Makine Kimya Endüstrisi.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Το τουρκικό οβιδοβόλο MKE BORAN 105 χιλ. ανταγωνίζεται Αμερικανούς και Γάλλους;

Τουρκία: Το τουρκικό οβιδοβόλο MKE BORAN 105 χιλ. ανταγωνίζεται Αμερικανούς και Γάλλους σε διαγωνισμό του στρατού των Φιλιππίνων.

Το M119-A3 Nexter LG1 που προσφέρει η Γαλλία και το ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο MKE BORAN 105 mm που προσφέρει η Τουρκία ανταγωνίζονται για το ποιο απο τα δύο θα επιλέξει ο στρατός των Φιλιππίνων.

«Το Ρυμουλκούμενο Howitzer BORAN 105mm αναπτύχθηκε από την Makine Kimya Endüstrisi και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η ΠΓΔΜ έγινε ο πρώτος πελάτης εξαγωγής οβίδων BORAN», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Με πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας, το BORAN έχει βεληνεκές άνω των 17 χιλιομέτρων, ρυθμό βολής 6 βλ/λ και κάννη 105 χιλιοστών. Το όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται με 5 άτομα, μπορεί να πάρει θέση βολής σε λιγότερο από 1 λεπτό. Συνολικού βάρους 1780 κιλών με το σύστημα ελέγχου πυρός του, μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερα Sikorsky S-70 και διάφορα ελαφρά οχήματα», τονίζεται από τους Τούρκους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει πως η Τουρκία έχει αναπτύξει την δυνάτοτητα κατσκευής μεγάλου αριθμού οβιδοβόλων και οβίδων, πράγμα που πρέπει η Ελλάδα να λαβει σοβαρά υπόψη της στον σχεδιασμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Η χρονιά των Rafale: Τρελή η επιτυχία των ελληνικών μαχητικών και έχει και άλλο – H Ελλάδα τα εκτόξευσε;

Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το τουρκικό οβιδοβόλο MKE BORAN 105 χιλ. ανταγωνίζεται Αμερικανούς και Γάλλους; Τι κάνει η Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ