Αρχική » Διεθνή

Αμερικανός Γερουσιαστής: Η έλλειψη εργατικού δυναμικού θα λυθεί όταν οι άνθρωποι ξεμείνουν από χρήματα

Τη δική του... θεωρία για την έλλειψη εργατικού δυναμικού εξέφρασε επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

Ιωσήφ Σηφάκης Διεθνή
Τη δική του... θεωρία για την έλλειψη εργατικού δυναμικού εξέφρασε επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ.

Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει για τα αίτια της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στους χώρους εργασίας. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ προχώρησε σε μια ομολογουμένως ατυχή δήλωση.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία σε εκδήλωση στο Κεντάκι των ΗΠΑ ανέφερε πως «έχετε πάρα πολλούς ανθρώπους που κάθονται στο περιθώριο γιατί, ειλικρινά, είναι αδιάφοροι προς το παρόν. Αυτό που πρέπει να ελπίζουμε είναι ότι μόλις τελειώσουν τα χρήματα, θα αρχίσουν να συμπεραίνουν ότι είναι καλύτερο να δουλεύεις παρά να μην δουλεύεις».

Να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια, οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις δουλειές τους με ρυθμούς σχεδόν ρεκόρ, τη στιγμή που οι προσλήψεις και οι θέσεις εργασίας παραμένουν ισχυρές.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κενές θέσεις εξακολουθούν να ξεπερνούν τους διαθέσιμους εργαζομένους σε αναλογία 2 προς 1, ενώ την ίδια ώρα ο όγκος των απολύσεων παρέμεινε σταθερός στα 1,4 εκατ.

Παράλληλα, η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό της τάξης του 3,6%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανός Γερουσιαστής: Η έλλειψη εργατικού δυναμικού θα λυθεί όταν οι άνθρωποι ξεμείνουν από χρήματα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ