Αρχική » Διεθνή

Συρία: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για τον πόλεμο κατά της Τουρκίας – Στέλνουν στρατό

Η Ρωσία έστειλε 600 αλεξιπτωτιστές στη Συρία ως απάντηση στις τουρκικές απειλές!

Ιωσήφ Σηφάκης Διεθνή
Οσμή πολέμου στη στη Συρία! Η Ρωσία έστειλε περίπου 600 αλεξιπτωτιστές, μετά τις ενισχύσεις των Τούρκων σε σημεία επαφής.

Οσμή πολέμου στη στη Συρία! Η Ρωσία έστειλε περίπου 600 αλεξιπτωτιστές, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά της να ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων avia.pro, οι Ρωσικές ενισχύσεις στο αεροδρόμιο της πόλης Καμισλί ήρθαν σε μόλις δύο εβδομάδες. Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε αφότου ο τουρκικός στρατός απέρριψε την πρόταση της Ρωσίας για επίλυση προβλημάτων στη βόρεια Συρία με διπλωματικά μέσα.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ενισχύσεις των Τούρκων σε σημεία επαφής με τις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην Άιν Ίσσα, στο Ταλ Αμπιάντ και στο Κομπάνι.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε πολλές φορές, στα τέλη Μαΐου, ότι θα διατάξει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον δύο κοινοτήτων στη βόρεια Συρία, με στόχο τους Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».

Η συριακή κυβέρνηση αντιτίθεται στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης σε αυτήν την περιοχή της Συρίας, την οποία δεν ελέγχει μετά τον πόλεμο που ξέσπασε το 2011.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συρία: Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για τον πόλεμο κατά της Τουρκίας – Στέλνουν στρατό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ