Αρχική » Διεθνή

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

Χαμός είχε γίνει στην Τουρκία επειδή έλεγαν πως απογειώθηκε από το Ιντσιρλίκ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Διεθνή
Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV στη Συρία.

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, το αεροπλάνο δεν απογειώθηκε από το Ιντσιρλίκ», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Στις 5 Οκτωβρίου 2023, ένα πολεμικό αεροπλάνο F-16 Fighting Falcon που ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέρριψε το οπλισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ANKA (UCAV) που ανήκε στις τουρκικές μονάδες ασφαλείας στον εναέριο χώρο της Συρίας. Μετά το περιστατικό, έγινε θέμα περιέργειας από πού απογειώθηκε το αμερικανικό F-16.

Οι πρώτες πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας στην Τουρκία ανέφερεαν ότι το αμερικανικό F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας, όμως σύμφωνα με τους Τούρκους η πληροφορία αυτή «δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια».

«Δεν υπάρχουν πολεμικά αεροσκάφη που ανήκουν σε ξένες χώρες στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνωστό ότι το αμερικανικό F-16, το οποίο εμπλέκεται με το ANKA UCAV, απογειώθηκε από την Ιορδανία», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

Στρατιωτικές αεροπορικές πλατφόρμες των ΗΠΑ σταθμεύουν επίσης στην αεροπορική βάση Muwaffaq Salti που συνδέεται με τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ιορδανίας.

Να σημειωθεί πως αναφορικά με το περιστατικό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Εργνοτάν, σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε «λυπηρό» ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην εθνική μας μνήμη».

«Όταν έρθει η ώρα, σίγουρα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμη εξέλιξη σχετικά με το Bayraktar TB3

Ο Ερντογάν θέτει θέματα ασφάλειας με τις ΗΠΑ – Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ