Αρχική » Διεθνή

Αιχμηρό σχόλιο του Μεντβέντεφ για τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. «Θα έπρεπε να ξεσπάσει στον εαυτό του»

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. Ο Ρώσος κατηγορεί τους Ιάπωνες ότι υποτάσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Μεντβέντεφ - Πούτιν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ασκεί κριτική στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα για το ύφος του σε κοινή δήλωση που εξέδωσε μαζί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. Ο Ρώσος κατηγορεί τους Ιάπωνες ότι υποτάσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι’ αυτό τον συμβουλεύει να αυτοκτονήσει. Αναφέρθηκε έτσι στο ιαπωνικό τελετουργικό αυτοκτονίας που ονομάζεται hara-kiri ή seppuku.

Ο Φούμιο Κισίντα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εξέδωσαν κοινή δήλωση την Παρασκευή (13/1/2023) μετά συνάντηση που είχαν. Δήλωσαν «αναμφισβήτητα ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν μια πράξη εχθρότητας προς την ανθρωπότητα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται». Αυτά τα λόγια ενόχλησαν τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ επιτίθεται στον Ιάπωνα πρωθυπουργό. «Θα έπρεπε να ξεσπάσει τον εαυτό του»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η κοινή δήλωση Ιαπωνίας και ΗΠΑ έδειξε «παράνοια» για τη Ρωσία. Ο Ρώσος πολιτικός κατηγόρησε τις ιαπωνικές αρχές ότι «πρόδωσαν τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν στα πυρηνικά πυρά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι». Ένας στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Fumio Kishida είναι «απλώς ένας υπάλληλος της υπηρεσίας των Αμερικανών» και «θα πρέπει να ξεσπάσει», αναφέρει η Independent.

Ο Φούμιο Κισίντα επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός. Εξασφάλισε την υποστήριξη του Μπάιντεν για τη «θαρραλέα ηγεσία» του Τόκιο και την ενίσχυση των αμυντικών του δυνατοτήτων ενόψει των αυξανόμενων προκλήσεων από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως, πλήρως, πλήρως αφοσιωμένες στη συμμαχία και, το πιο σημαντικό, στην άμυνα της Ιαπωνίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αιχμηρό σχόλιο του Μεντβέντεφ για τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. «Θα έπρεπε να ξεσπάσει στον εαυτό του»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ