Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Το τουρκικό πρόγραμμα που ανοίγει την πόρτα στην Τουρκία για τα F-35;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα και η ευκαιρία που ψάχνει η Άγκυρα.

Το τουρκικό Siper SAM είναι «μια ευκαιρία για την Άγκυρα να προσκληθεί ξανά στο πρόγραμμα F-35», γράφει το έγκυρο βουλγαρικό αμυντικό bulgarianmilitary.com.

«Χωρίς την ανάγκη για τα ρωσικά S-400, το ​​Siper μπορεί να εγγυηθεί την προστασία σημείων και περιοχών κρίσιμης υποδομής, που ήθελε εξαρχής η Άγκυρα», σημειώνεται.

Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους, αν το τουρκικό Siper αντικαταστήσει τους S-400 επιχειρησιακά, «η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα πόρτα για την Άγκυρα. Ο Δρ Thomas Whittington, ένας συνεργάτης της RUSI, και ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο και την αεράμυνα».

Η χρήση του Siper αντί του S-400 στο εσωτερικό θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανενεργοποίηση της Τουρκίας στο πεδίο των F-35, αναφέρεται.

Το Siper SAM μπαίνει σε σειριακή παραγωγή φέτος.

Nα θυμίσουμε ότι όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 από τις ΗΠΑ η Ελλάδα θα παίρνει από την Ουάσιγκτον τα F-35A Lightning II και θα έχει και τα Viper.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να πουλήσει F-16 Block 70 στην Τουρκία και F-35A Lightning II στην Ελλάδα (σ.σ. από το πρόγραμμα έχει αποβληθεί η Τουρκία).

Την ίδια ώρα όμως η Lockheed Martin δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την παραγωγή των F-16 Block 70, τα πρώτα από τα οποία θα πρέπει να πάνε στο Μπαχρέιν, του οποίου η παραγγελία έχει προηγηθεί της Τουρκίας.

Τα πρώτα Viper, βάσει του προγραμματισμού, αναμένεται να παραδοθούν στο Μπαχρέιν το 2025 και μετά θα πρέπει να αρχίσει η παράδοση (σ.σ. ή η κατασκευή τους στην Τουρκία αν το δεχτούν οι ΗΠΑ) στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 η Ελλάδα θα παίρνει F-35A Lightning II

Ελληνοτουρκικά: «Γελάμε με τον Ερντογάν, κάθε μέρα έρχεται νύχτα στην Ελλάδα» – Έλληνα αντιναύαρχος ξεσπαθώνει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Πώς η Τουρκία θέλει να πάρει F-35 για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ