Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 η Ελλάδα θα παίρνει F-35A Lightning II

Η παραγγελία που φέρνει τα πάνω κάτω στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 η Ελλάδα θα παίρνει F-35A Lightning II

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 από τις ΗΠΑ η Ελλάδα θα παίρνει από την Ουάσιγκτον τα F-35A Lightning II και θα έχει και τα Viper.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να πουλήσει F-16 Block 70 στην Τουρκία και F-35A Lightning II στην Ελλάδα (σ.σ. από το πρόγραμμα έχει αποβληθεί η Τουρκία).

Την ίδια ώρα όμως η Lockheed Martin δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την παραγωγή των F-16 Block 70, τα πρώτα από τα οποία θα πρέπει να πάνε στο Μπαχρέιν, του οποίου η παραγγελία έχει προηγηθεί της Τουρκίας.

Τα πρώτα Viper, βάσει του προγραμματισμού, αναμένεται να παραδοθούν στο Μπαχρέιν το 2025 και μετά θα πρέπει να αρχίσει η παράδοση (σ.σ. ή η κατασκευή τους στην Τουρκία αν το δεχτούν οι ΗΠΑ) στην Άγκυρα.

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 η Ελλάδα θα παίρνει F-35A Lightning II

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αντιλαμβάνεται κανείς ότι την ώρα που η Τουρκία δεν θα έχει παραλάβει τα πρώτα F-16 Viper, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα περισσότερα δικά της Viper έτοιμα (σ.σ. 83 στο σύνολο) και να είναι στη τελική ευθεία ή να έχει παραλάβει τα πρώτα F-35.

Θυμίζουμε πως οι Αμερικανοί έχουν πει το «ναι» στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την προμήθεια 20 F-35 από την Αθήνα (σ.σ. με την προαίρεση για ακόμα 20).

Σύμφωνα με τους Τούρκους, μέχρι το 2031 η Ελλάδα θα έχει πάρει και τα 20 F-35 που αιτήθηκε.

«Σύμφωνα με το ισχύον πακέτο, εάν η Ελλάδα αποφασίσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα, το πρώτο από τα 20 αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθεί το 2026 και το τελευταίο αεροσκάφος το 2031», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: ΜΑΤ από τους ναυάρχους – Βλέπουν και Τype 214 και Type 212 υποβρύχια και τα 218 με βαλλιστικούς;

Ελληνοτουρκικά: Νέο «χαστούκι» Μενέντεζ σε Ερντογάν – Λέει όχι στην πώληση F-16 στην Τουρκία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Όταν η Τουρκία παίρνει F-16 Βlock 70 η Ελλάδα θα παίρνει F-35A Lightning II». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ