Αρχική » Διεθνή

Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών

Στις ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν 52 μαχητικά ελικόπτερα AH-1S Cobra και 12 AH-64DJP Apache.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Διεθνή Viral
Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών

Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών καθώς και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεταφοράς για τη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στις ιαπωνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν 52 μαχητικά ελικόπτερα AH-1S Cobra και 12 AH-64DJP Apache, καθώς και 37 αναγνωριστικά ελικόπτερα Kawasaki OH-1.

Στον σχεδιασμό των Ιαπώνων, γράφει το meta-defense.fr, υπάρχει το σενάριο να αντικατασταθούν σταδιακά τα συγκεκριμένα ελικόπτερα στα επόμενα χρόνια drones.

Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρεται, «τα 40 UH-60J Back Hawk και τα 53 βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47J θα παραμείνουν σε υπηρεσία, για να διασφαλιστεί η μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού που μόνο αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να εκτελέσουν».

«Η αντικατάσταση των μεσαίων και ελαφρών ελικοπτέρων με drones όχι μόνο θα εξουδετερώσει τους κινδύνους για τα πληρώματα, αλλά θα μειώσει επίσης την πίεση στις προσπάθειες στρατολόγησης και εκπαίδευσης σε αυτόν τον τομέα, ένα δύσκολο θέμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι δυτικοί στρατοί», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μας πήραν 5 F-35 – Τι θα γίνει με αυτα

Άρχισε πάλι η Τουρκία: Βγάζει στο Αιγαίο το νέο ελικοπτεροφόρο της «για να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η Iαπωνία αντικαθιστά τα Cobra και Apache με επιθετικά και αναγνωριστικά drones διαφόρων μεγεθών». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ