Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε S300 και S400 – Έχουμε δικό μας σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας

Ο Χαλούκ Γκιουργκιούν ξενάγησε τη Milliyet στις νέες εγκαταστάσεις της ASELSAN.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε S300 και S400 - Έχουμε δικό μας σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας

Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε S300 και S400 καθώς «έχουμε δικό μας σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας», υποστήριξε στην Milliyet ο γενικός διευθυντής της ASELSAN, Χαλούκ Γκιουργκιούν.

Ο Χαλούκ Γκιουργκιούν ξενάγησε τη Milliyet στις νέες εγκαταστάσεις της ASELSAN στο Γκιούλμπασι όπου και μίλησε για το έργο SİPER, το οποίο ανέπτυξαν μαζί με τη Roketsan και τη SAGE.

«Δεν χρειαζόμαστε S300, S400. Εξαλείφουμε την ανάγκη τους. Αυτό είναι το καθήκον μας», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ASELSAN.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό σύστημα αεράμυνας SİPER διαθέτει σταθμό επικοινωνίας και ραντάρ αναζήτησης.

«Αυτό το ραντάρ δουλεύει συνεχώς για να δει αν υπάρχει βλήμα που έρχεται προς το μέρος σας. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο ελέγχου. Υπάρχει μονάδα ελέγχου πυρός και κέντρο. Διαθέτει σύστημα εκτόξευσης πυραύλων. Διαθέτει σύστημα αναγνώρισης φίλων ή εχθρών», ανέφερε.

Ο Χαλούκ Γκιουργκιούν έκανε λόγο για σύστημα που αναπτύσσεται σε 12-13 φορτηγά ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα «σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας» το οποίο έχει «πλήξει με επιτυχία στόχους 100 χλμ. μακριά σε δοκιμαστικές βολές», αναφέρει ο Αμπντουλάχ Καρακούς της Milliyet.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Μας πήραν 5 F-35 – Τι θα γίνει με αυτα

Τον πείραξαν τον Πορτοσάλτε τα πανό σε Φιλαδέλφεια και ΣΕΦ, αλλά όχι αυτά που λέει – «Να μην ξεκινάει ο αγώνας αν δεν κατέβουν τα κουρέλια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε S300 και S400 – Έχουμε δικό μας σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ