Αρχική » Διεθνή

Οι απολυμένοι υπάλληλοι της τουρκικής Pegasus κέρδισαν τη δικαστική μάχη

Την εποχή που οργανώθηκαν σε σωματείο οι εργαζόμενοι υπήρχε απαγόρευση απολύσεων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Οι απολυμένοι υπάλληλοι της τουρκικής Pegasus κέρδισαν τη δικαστική μάχη

Οι απολυμένοι υπάλληλοι της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus κέρδισαν τη δικαστική μάχη.

Οι υπάλληλοι της Pegasus που απολύθηκαν επειδή οργανώνονταν στο Σωματείο Nakliyat-İş, κέρδισαν τη δικαστική μάχη κατά της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το τουρκικό havahaber.com, αποφασίστηκε ότι η Pegasus θα πρέπει να «καταβάλει 12 μισθούς συνδικαλιστικών αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να τους επαναφέρει στην εργασίας τους.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι της τουρκικής Pegasus κέρδισαν τη δικαστική μάχη

«Οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα Pegasus που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης οργανώθηκαν σε σωματείο λόγω των βαρέων συνθηκών εργασίας και των χαμηλών μισθών», τονίζεται.

Την εποχή που οργανώθηκαν σε σωματείο οι εργαζόμενοι υπήρχε απαγόρευση απολύσεων λόγω της πανδημίας όμως στις 2 Ιουλίου 2021, μόλις 1 ημέρα μετά την άρση της απαγόρευσης απόλυσης, η Pegasus απέλυσε 40 συνδικαλιστές εργαζομένους. Μάλιστα η Pegasus απέλυσε 11 ακόμη εργαζόμενους όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν συνδικαλιστεί στα μέσα Αυγούστου. Έτσι, ο αριθμός των απολυμένων αυξήθηκε στους 51 ενώ ο αριθμός αυτός αργότερα έφτασε στους 105.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Pegasus να καταβάλει συνδικαλιστική αποζημίωση και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στην εργασία τους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν δηλώνει επίσημα πως θέλει την Ανατολική Μεσόγειο και εμείς ακυρώνουμε την αγορά και κατασκευή πολεμικών πλοίων – Είναι λογικό;

Κριτική για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι απολυμένοι υπάλληλοι της τουρκικής Pegasus κέρδισαν τη δικαστική μάχη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ