Αρχική » Διεθνή

Η Γερμανία μετέφερε 55 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία!

Συνεχίζει να στέλνει βοήθεια στην Ουκρανία η Γερμανία με τα φοβερά άρματα Leopard 1A5 και Leopard 2A6.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Η Γερμανία μετέφερε 55 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία!

Με κάθε τρόπο να βοηθήσει την Ουκρανία και φυσικά να ενισχύσει την θέση της θέλει η Γερμανία, που συνεχώς στέλνει εξοπλιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Ουκρανία έλαβε σημαντική στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή αρμάτων μάχης Leopard.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο γραμματέας του γερμανικού υπουργείου άμυνας, στο Κίεβο μεταφέρθηκαν τα τρομερά άρματα μάχης Leopard 1A5 και Leopard 2A6.

Τα πρώτα ήταν 55 στον αριθμό, ενώ τα δεύτερα 18, τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες που κάνει η Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Γερμανία: Το κόστος που θα πληρώσουν οι Ουκρανοί!

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιοποιήθηκαν ως απάντηση σε αίτημα ενός μέλους του γερμανικού κοινοβουλίου που ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των επισκευών στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο Μέλερ (γραμματέας υπουργείου Άμυνας) διευκρίνισε ότι το κόστος επισκευής αυτών των αρμάτων θα καλυφθεί πλήρως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι τα στοιχεία των παραδόσεων δεν μπορούν να αποκαλυφθούν πλήρως λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως απόρρητες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και η Ουκρανία έλαβε επίσης στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλους δυτικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων 31 αρμάτων Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία μετέφερε 55 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 18 άρματα μάχης Leopard 2A6 στην Ουκρανία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ