Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ένα ευλογημένο ταξίδι στην Ελληνική Κύπρο!

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι γεμάτο αληθινούς και ευλογημένους ανθρώπους!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ένα ευλογημένο ταξίδι στην Ελληνική Κύπρο!

Ένα πανέμορφο ταξίδι στην Ευλογημένη Κύπρο μαζί με την Νεολαία της Νίκης έφθασε στο τέλος της!

Αφού προσκυνήσαμε στον ιστορικό Αυγόρου όπου κι γνωρίσαμε τον συγκλονιστικό Πατέρα Χριστόδουλο και την οικογένεια του αδικοχαμένου, ωστόσο γεμάτου φως Κυπριανού, από το μεγάλο δυστύχημα των Τεμπών όπου δεχθήκαμε μια Αβρααμική Φιλοξενία ομολογουμένως.

Εκεί μας έκανε τρομερή εντύπωση η επαφή μας με την οικογένεια όπως και τους γνωστούς και φίλους του Κυπριανού, όπου πραγματικά ήταν ένα μάθημα πνευματικής αντιμετώπισης ενός δυστυχήματος ενός αδικοχαμένου νέου και μίας εμπιστοσύνης στον Θεό, την πρόνοια του, τα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν μετά το χαμό του «Κύπρου» την Δόξα του Θεού που φανερώθηκε από έναν νέο που κουβαλούσε τον Χριστό μέσα του και στην καθημερινότητα του όπως μας είπε ο Πατέρας του νεαρού και σεβαστός ιερέας πατέρας Χριστόδουλος χαρακτηριστικά.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση επίσης, ήταν ότι καθ’όλη την διάρκεια ήταν σαν να είχαμε μαζί μας το πνεύμα του νεαρού όσο και του Θεού στην συντροφιά μας, η παρουσία εκτός των άλλων της αρραβωνιαστικιάς του Κυπριανού που φανερώνει το δέσιμο και τον ευλαβή χαρακτήρα του, τα λόγια της αδελφής του που παρόλο που είναι δικηγόρος μας αφόπλισε λέγοντας μας πώς για εμάς η δικαίωση είναι όλη αυτή η αγάπη, η αναγνώριση και η φανέρωση της Δόξας του Θεού μέσω του αδελφού της και σε δεύτερο βαθμό κάποια υποδειγματική τιμωρία των αρμοδίων που ναι μεν δεν φέρνουν πίσω τα θύματα, ωστόσο προλαμβάνουν την επανάληψη κάποιου παρόμοιου φαινομένου και υπό αυτού του πρίσματος χαιρετίζει τις προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση και όχι κάποια εκδίκηση ή κάτι αντίστοιχο.

Σε καμία περίπτωση! Μόνο αγαλλίαση, κατάνυξη και ένθερμη αγάπη αισθανθήκαμε πάντως με την επίσκεψη μας στον ευλογημένο τόπο της Αυγόρου που μάλιστα χωρίς να το προ γνωρίζαμε υπήρξε ιστορικό σημείο του Αγώνα της ΕΟΚΑ 🇨🇾 και των επαναστατών της 1ης Απριλίου 🇬🇷 με πρωτεργάτη τον Ευαγόρα Παλικαρίδη και όλους τους λεβέντες νεαροί σε ηλικία κατά κόρον χωρίς να έχουν κλείσει ούτε τα 30 έτη οι περισσότεροι!

Κατευθυνθήκαμε λοιπόν στα μνημείο πεσόντων ηρώων της Κύπρου και του Απελευθερωτικού Αγώνα των Κυπρίων ενάντιας των Βρετανών με τελικό σκοπό την ένωση με την Ελλάδα!

Επίσης δεν παραλείψαμε να πάρουμε την ευλογία  στο μνήμα του  Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακάριου Γ΄ (1913-1977) και την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται  η Εικόνα της Παναγίας, που, όπως μεταδίδεται από γενεά σε γενεά, είναι έργο του Αποστόλου Λουκά!

Ζήτω η 1η Απριλίου 1955!!! Ζήτω η Ελληνική Κύπρος μας!

Αλέξανδρος Ορφανίδης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένα ευλογημένο ταξίδι στην Ελληνική Κύπρο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ