Αρχική » Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει «σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed» σε ένα ισραηλινό διπλωματικό κτίριο;

Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι η «Τεχεράνη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed», ανέφερε το CBS News.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
ΗΠΑ: Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει «σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed» σε ένα ισραηλινό διπλωματικό κτίριο

Πλησιάζει το τέλος της εβδομάδας κατά την οποία το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, θα έκανε επίθεση με drones και πυραύλους στο Ισραήλ ως αντίποινα.

«Πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ και του Ισραήλ πιστεύουν ότι το Ιράν σχεδιάζει να εκδικηθεί για την ισοπέδωση της πρεσβείας του στη Δαμασκό, εξαπολύοντας επίθεση με drone και πυραύλους», ανέφερε η dailymail.co.uk, στην αρχή της εβδομάδας.

«Οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed», τόνιζε το CBS News.

ΗΠΑ: Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει «σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed» σε ένα ισραηλινό διπλωματικό κτίριο

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, μια ανάλογη απάντηση στην επίθεση στη Δαμασκό θα περιελάβανε στόχευση ισραηλινών διπλωματικών εγκαταστάσεων και πιθανότατα θα έρθει πριν από το τέλος του Ραμαζανιού.

Εν τω μεταξύ, ανώτερος Ιρανός διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Τεχεράνη να αποφύγει τη στόχευση αμερικανικών εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα, ο ιρανικός στρατός «έχει θέσει μονάδες πυραύλων και ραντάρ σε όλη τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού. Αυτό ανέφερε το κεντρικό αρχηγείο αεράμυνας του Ιράν. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση της έναρξης αεροπορικών ασκήσεων στις βορειοκεντρικές περιοχές της χώρας και ως εκ τούτου οι πολιτικές αεροπορικές εταιρείες ειδοποιήθηκαν να αποφεύγουν τις πτήσεις προς αυτές τις περιοχές», αναφέρει το πρακτορείο avia.pro.

Διαβάστε επίσης:

Lockheed Martin: Το F-35 είναι το σωστό μαχητικό για την Ελλάδα – Επιτρέπει στους Έλληνες πιλότους να περιπολούν κρυφά

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Το Ιράν σχεδιάζει να στείλει «σμήνος από drones και πυραύλους κρουζ Shahed» σε ένα ισραηλινό διπλωματικό κτίριο;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ