Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

«H Άγκυρα υπενθύμισε πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας» τονίζουν τουρκικά ΜΜΕ

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Το θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών επαναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ με νέα τους δημοσιεύματα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Την απίστευτη προπαγάνδα τους κατά της Ελλάδας συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία αυτή τη φορά έβαλαν στο στόχαστρό τους το Αιγαίο.

Οι γείτονες θέτουν ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών, τη στιγμή που όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τοπικά Μέσα… διατυμπανίζουν πως «η Άγκυρα υπενθύμισε πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV τόνισε: «Συνεχίζουμε με την ελληνοτουρκική ένταση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στα σχέδια της Ελλάδας γιια τη δημιουργία θαλασσιων πάρκων σε Ιόνιο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε πως η δημιουργία θαλασσιου πάρκου στο Αιγαιο, για την Τουρκία δεν θα δημιουργεί νομικά αποτελέσματα. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως υπάρχει βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών αλλά τονίζεται πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά ζητήμαυα.

Επίσης έγιναν συστάσεις στην Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί η Ελλάδα για το δικό της όφελος, το θέμα των νησιών , νησίδων και βραχονησῖδων που η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες».

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο ULUSAL σημείωσε: «Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται αναφορά στη βελτίωση των σχέσεων αλλά αναφέρεται ότι «η Ελλάδα και πάλι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ζητήματα του περιβάλλοντος.

Και τονίστηκε πως δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα που θα επιχειρηθούν σε αμφισβητούμενες περιοχές».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ – «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ