Αρχική » Διεθνή

Ιρανός Πρόεδρος: Οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης στο νοσοκομείο πρέπει να δικαστούν

Ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ρεΐσι δήλωσε ότι πρέπει να δικαστούν οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης στο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 Παλαιστινίων.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ραϊσί δήλωσε ότι πρέπει να δικαστούν οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ρεΐσι, αντέδρασε στην επίθεση του Ισραήλ στο  Νοσοκομείο Al-Ehli Baptist στη Γάζα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ρεΐσι είπε: «Δεν αρκεί μόνο η καταδίκη για αυτό το τρομερό έγκλημα (την επίθεση στο νοσοκομείο). Το Σιωνιστικό καθεστώς πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό. Για να διασφαλιστεί η ανθρώπινη ζωή και ο νόμος, πρέπει να δικαστούν οι δράστες και οι υποστηρικτές αυτού του εγκλήματος».

Ο Ιρανός Πρόεδρος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είναι γραμμένοι οι διεθνείς νόμοι και οι συμφωνίες για να μείνουν μόνο στα χαρτιά; Η κρίση όλου του κόσμου είναι ότι το καθεστώς του Ισραήλ έχει διαπράξει φρικτά και τρομερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτά τα εγκλήματα πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό, και οι δράστες και οι υποστηρικτές τους πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν μια εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ με την ονομασία «Πλημμύρα Άκσα» το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ταυτόχρονα παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εισέβαλαν στη συνοριακή πύλη Beit Hanoun-Erez στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ και την κατέλαβαν. Οι ένοπλες ομάδες της Χαμάς εισήλθαν στους οικισμούς εντός του Ισραήλ. Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορική επίθεση στη Γάζα.

Σύμφωνα με αναφορές της ισραηλινής κυβέρνησης, 1.405 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 304 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 3.968 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12.500 τραυματίστηκαν στη Γάζα από τις επιθέσεις του Ισραήλ. Ακόμα, 62 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 1.250 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 13 δημοσιογράφοι έχασαν επίσης τη ζωή τους σε ισραηλινές επιθέσεις.

Με τον ισραηλινό στρατό στα σύνορα του Λιβάνου στις 8 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ. Στις απώλειες των συγκρούσεων  στον Λίβανο, έχασαν τη ζωή τους 2 μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ, 1 δημοσιογράφος και 2 πολίτες. Από την άλλη πλευρά, 2 Ισραηλινοί στρατιώτες και 1 Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκαν.

Τέλος, τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Al-Ehli Baptist στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικό τάνκερ χτύπησε σε θαλάσσια νάρκη στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας

Τουρκία: Επίθεση κατά του Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

 

ΠΗΓΕΣ: TRT Haber, IRNA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιρανός Πρόεδρος: Οι δράστες και οι υποστηρικτές της επίθεσης στο νοσοκομείο πρέπει να δικαστούν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ