Αρχική » Διεθνή

Πανικός για το οπλισμένο drone που καταρρίφθηκε στη Συρία από τις ΗΠΑ – Η Τουρκία λέει πως δεν είναι δικό της!

Σύγχυση έχει προκαλέσει η κατάρριψη οπλισμένου drone στη Συρία από τους Αμερικανούς.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή Viral

Οπλισμένο τουρκικό drone φαίνεται να κατέρριψαν αμερικανικά F-16 δημιουργώντας μια σοβαρή εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιχειρούσε κοντά στα στρατεύματά τους στη Συρία, ενώ είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον καταρρίπτει αεροσκάφος του συμμάχου της στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία ισχυρίζεται πως δεν την ανήκει, με το Πεντάγωνο να υποστηρίζει πως είναι τουρκικό!

«Οι τουρκικές Αρχές δεν επιβεβαιώνουν πάντως πως ανήκει στην Τουρκία» μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Παράλληλα,  ο ανταποκριτής της εφημερίδας Sozcu, Ραζί Τζανικλιγκίλ, ανέφερε: «Οι τουρκικές αρχές λένε πως το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο καταρρίφθηκε δεν ανήκει στην Τουρκία. Όμως αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν θέλουν να ανακοινωθούν τα ονόματα τους, δήλωσαν στο Reuters και στο AP πως αυτό το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν τούρκικο.

«Στην είδηση του Reuters ομως αναφέρει πως το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε πολύ πάνω από το σημείο όπου βρίσκονταν Αμερικανοί στρατιώτες. Οι Αμερικανοί λένε πως ”το συγκεκριμένο drone πετούσε με μη ασφαλή τρόπο και δεν είχε συγχρονιστεί μαζί μας” και καταρρίφθηκε για την ασφάλεια των αμερικανικών δυνάμεων. Δηλώθηκε πως είναι τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

Από ‘κει και πέρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογο του Γιασάρ Γκιουλέρ σε μια συζήτηση κατά την οποία δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανικός για το οπλισμένο drone που καταρρίφθηκε στη Συρία από τις ΗΠΑ – Η Τουρκία λέει πως δεν είναι δικό της!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ