Αρχική » Διεθνή

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Σπάνια χρήση βίας κατά χώρας του ΝΑΤΟ από σύμμαχο

Το drone καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-16 των ΗΠΑ.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Διεθνή Viral
ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Σπάνια χρήση βίας κατά χώρας του ΝΑΤΟ από σύμμαχο

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αφού πλησίασε πολύ τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία, λέει το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press.

«Οι ΗΠΑ κατέρριψαν την Πέμπτη ένα ένοπλο τουρκικό drone που είχε πλησιάσει πολύ τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press», τονίζεται στο πρακτορείο, σε μια όπως σημειώνεται «σπάνια χρήση βίας από ένα μέλος του ΝΑΤΟ εναντίον ενός άλλου».

«Το drone έριχνε βόμβες σε στόχους κοντά στη Χασάκα και, ενώ δεν στόχευε σε αμερικανικά στρατεύματα, οι βόμβες ήταν αρκετά κοντά ώστε να αποτελούν κίνδυνο για τις αμερικανικές δυνάμεις», είπε στο πρακτορείο Αμαρικανός αξιωματούχους.

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η κατάρριψη διατάχθηκε μετά από περισσότερες από δώδεκα κλήσεις σε Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονταν στο έδαφος στην περιοχή και ότι ο αμερικανικός στρατός θα αναλάμβανε δράση.

Το drone καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-16 των ΗΠΑ.

Nα σημειωθεί πως το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε για το περιστατικό πως «το καταρρίψαμε επειδή ήταν στην απαγορευμένη περιοχή, λυπούμαστε. Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία».

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών μίλησαν στο τηλέφωνο μετά το συμβάν. Οι διοικητές στο πεδίο πήραν αυτήν την απόφαση όταν είδαν τον κίνδυνο. Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ”, σημειώνουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Τονίζεται ότι η τουρκική MİT πραγματοποίησε επιχείρηση στη Συρία κατά του PKK, μετά την βομβιστική επίθεση στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα την 1η Οκτωβρίου.

Στην επιχείρηση των Τούρκων χτυπήθηκαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών των Κούρδων στη Βόρεια Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Φρετάτες Belharra: Μην ακούτε τι λένε – Θα έχουν ECM και θα είναι… διαστημικό

«Κρύο ιδρώτα» στην Τουρκία φέρνει η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Καταρρίψαμε οπλισμένο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Σπάνια χρήση βίας κατά χώρας του ΝΑΤΟ από σύμμαχο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ