Αρχική » Διεθνή

Πυροτεχνήματα στο Μάλμε. Οι αντιδρασεις των Παλαιστινίων για την στην επίθεση στο Ισραήλ

Δεν πρόκειται για παλαιστινιακή πόλη, αλλά για το Μάλμε της Σουηδίας. Πυροτεχνήματα άναψαν σήμερα στον ουρανό. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που ζουν στη Σουηδία χαίρονται για την επίθεση στο Ισραήλ.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
Συγκλονιστικές σκηνές στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων (TWITTER, VISEGRAD 24)

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, η ριζοσπαστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ. Αρκετές χιλιάδες ρουκέτες στόχευαν σε ισραηλινές πόλεις. Την ίδια ώρα, μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε πόλεις και κιμπούτς* στα νότια της χώρας.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι μάχες είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Η Χαμάς απαγάγει αμάχους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Η Χεζμπολάχ εντάχθηκε στη σύγκρουση και επιτέθηκε στο Ισραήλ από τον Λίβανο.

Αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν και χιλιάδες άμαχοι βιώνουν μια πραγματική τραγωδία. Από την άλλη, οι Παλαιστίνιοι που ζουν σε δυτικές χώρες σε καθημερινή βάση δείχνουν τη χαρά τους για την επίθεση στο Ισραήλ.

Στα social media έχουν εμφανιστεί ανησυχητικές αναφορές από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως: Λονδίνο, Βερολίνο ή Μάλμε. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) δείχνει υποστηρικτές της Χαμάς που ζουν στη Σουηδία να ρίχνουν πυροτεχνήματα για να γιορτάσουν τη χθεσινή επίθεση.

 


Νωρίτερα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι Παλαιστίνιοι χόρευαν και επευφημούσαν στους δρόμους του Λονδίνου. Γιόρτασαν και στο Βερολίνο, όπου… μοίρασαν γλυκά για να γιορτάσουν την επίθεση στο Ισραήλ.

Λόγω των δραστηριοτήτων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών, ελήφθη η απόφαση στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών στους δρόμους της πόλης, ειδικά γύρω από εβραϊκά σχολεία, ιδρύματα, συναγωγές και μνημεία.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε αυτή τη σύγκρουση πεθαίνουν και Παλαιστίνιοι. Σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς, το Ισραήλ επιτέθηκε σε 426 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

* Πρόκειται για ισραηλινή συλλογική κοινότητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρέσβης του Ισραήλ στην Τουρκία: Η Χαμάς δεν πρέπει να έχει παρουσία στην Τουρκία

Νετανιάχου: Πολίτες του Ισραήλ είμαστε σε πόλεμο – Ενεργοποίησε το άρθρο 40 – O πόλεμος θα πάρει καιρό

 

ΠΗΓΕΣ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πυροτεχνήματα στο Μάλμε. Οι αντιδρασεις των Παλαιστινίων για την στην επίθεση στο Ισραήλ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ