Αρχική » Διεθνή

«Η κυβέρνησή μας δεν λειτουργεί». Κάτοικος του Ισραήλ είναι τρομοκρατημένος

Η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ξεκίνησε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου περίπου στις 6.30 τοπική ώρα. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν εκτοξευθεί περίπου 3.500 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μιχάλης Ιακώβου Featured Διεθνή
«Η κυβέρνησή μας δεν λειτουργεί». Τρομοκρατημένος κάτοικος του Ισραήλ (PAP, ATEF SAFADI)

Από το Σάββατο η κατάσταση στο Ισραήλ είναι τραγική. Ένα χαλάζι ρουκετών έπεσε στο Ισραήλ και ένοπλα παλαιστινιακά στρατεύματα έσπασαν τα φράγματα που χωρίζουν τη Γάζα από το ισραηλινό έδαφος.

Ένας από τους πύραυλους που εκτόξευσε η Χαμάς έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ. Άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια ενός μουσικού φεστιβάλ. Βλέπουμε στα social media πώς οι άνθρωποι πανικοβάλλονται αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος. Κρύβονταν, ακόμα και κάτω από μια δεξαμενή ή ανάμεσα στα δέντρα.

Δυστυχώς, η τύχη πολλών ανθρώπων που έχουν απαχθεί από μαχητές της Χαμάς είναι άγνωστη. Όσοι μπορούν να αναγνωριστούν είναι συνήθως ήδη νεκροί. Αυτή ήταν η περίπτωση της 22χρονης Γερμανίδας Shani Louk, τη σορό της οποίας μετέφεραν οι Παλαιστίνιοι στο πίσω μέρος μιας νταλίκας.

Ένας από τους κατοίκους του Ισραήλ λέει ευθέως ότι η κυβέρνηση είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση.

Είναι η χειρότερη κατάσταση στην ιστορία του Ισραήλ. Ήμασταν έκπληκτοι από την επίθεση της Χαμάς, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος, λέει ο Ofer Aderet, κάτοικος Ισραήλ, σε συνέντευξή του στο «Fakt».

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της διήμερης σύγκρουσης είναι πάνω από 700 από την ισραηλινή πλευρά και 493 από την παλαιστινιακή πλευρά. Χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Όλοι οι αθλητικοί αγώνες ακυρώθηκαν και σχολεία και νηπιαγωγεία έκλεισαν.

Ο κόσμος είναι πανικόβλητος και η συντριπτική τους πλειονότητα έχει εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Η κυβέρνησή μας δεν λειτουργεί. Πολλοί άνθρωποι κρύβονται σε καταφύγια όλο το εικοσιτετράωρο για αρκετές ημέρες, προσθέτει. Ο λαός του Ισραήλ είναι τρομοκρατημένος.

Σύμφωνα με τον Αντερέτ (Ofer Aderet) , το Ισραήλ θα προσπαθήσει να τερματίσει το καθεστώς της Χαμάς στη Γάζα και να την καταλάβει. Προς το παρόν, οι κάτοικοι του Ισραήλ φοβούνται για τη ζωή τους και προσεύχονται να μην εισβάλουν τρομοκράτες στο σπίτι τους, όπως παραδέχεται.

Το Ισραήλ απάντησε στην Παλαιστίνη

Σε απάντηση στην επίθεση των παλαιστινιακών δυνάμεων, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε 29 σημεία στον φράχτη στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των οποίων οι μαχητές της Χαμάς εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει μέρη όπου ενδέχεται να κρύβονται οι δυνάμεις της Χαμάς. Ο στρατός χρησιμοποίησε στρατιωτικά αεροπλάνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για κάτι πολύ μεγάλο – Ποια οδηγία έδωσαν στους πολίτες

Νετανιάχου: Η απάντησή μας στη Χαμάς θα αλλάξει εντελώς τη Μέση Ανατολή – Δεν θα αφήσουμε λιθαράκι

 

ΠΗΓΕΣ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Η κυβέρνησή μας δεν λειτουργεί». Κάτοικος του Ισραήλ είναι τρομοκρατημένος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ