Αρχική » Διεθνή

Προκαλεί δέος – Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower που βρίσκεται στη Σούδα!

Στην Ελλάδα και τη Σούδα βρίσκεται πλέον το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower!

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά Διεθνή
Προκαλεί δέος – Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower που βρίσκεται στη Σούδα!

Πραγματικά εντυπωσιακό είναι το θέαμα στη Σούδα, εκεί όπου έχει καταφθάσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, USS Dwight D. Eisenhower.

Πρόκειται για ένα από τα δέκα αεροπλανοφόρα τύπου Νίμιτς του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο που έλαβε το όνομα του 34ου Προέδρου των ΗΠΑ Ντουάιτ Άιζενχάουερ.

Το εκτόπισμα του Eisenhower ξεπερνά του 100.000 τόνους, έχει μήκος 333 μέτρα, ύψος 74 μέτρα και πλάτος 73 μέτρα, και διαθέτει 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες ισχύος 194 μεγαβάτ.

Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 30 κόμβοι, και είναι εξοπλισμένο με πανίσχυρα ραντάρ, σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αλλά και ισχυρότατα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου και είναι εξοπλισμένο για αντί – αεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα. Μεταφέρει κυρίως αεροσκάφη FA – 18 Super Hornet και ιπτάμενα ραντάρ E2 – C HawkEye, αλλά και ελικόπτερα MH – 60 NightHawk.

Μπορεί να μεταφέρει φυσικά δεκάδες αεροσκάφη και μόνο το θέαμα του προκαλεί δέος, ενώ έχει χιλιάδες άτομα πλήρωμα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, θα παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 2 Μαΐου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να έρθει στην Κρήτη το «Charles de Gaulle», που θα παραμείνει ως τις 7 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο USS Dwight D. Eisenhower έχει βρεθεί και στο παρελθόν στη Σούδα, όπου το 2021 το είχε επισκεφτεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

USS Dwight D. Eisenhower: Δείτε το… τρομακτικό αμερικανικό αεροπλανοφόρο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκαλεί δέος – Αυτό είναι το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower που βρίσκεται στη Σούδα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ