Αρχική » Διεθνή

Rafale: Γιατί οι Γάλλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας

«Πρόκειται, ξεκάθαρα, για μια αντιπρόταση που αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης στο Λονδίνο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Rafale: Γιατί οι Γάλλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας

Rafale: Γιατί οι Γάλλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, την ώρα που το Ριάντ έκανε αίτημα για 54 αεροσκάφη;

Σύμφωνα με τους Γάλλους ένα αίτημα πιθανότατα για μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών, περισσότερα από 100, θα ήταν ένας επαρκής αριθμός για να δικαιολογήσει «μια μεγάλη βιομηχανική συνεργασία».

«Μια τέτοια διαπραγμάτευση θα χρειαζόταν προφανώς πολύ περισσότερο από τις λίγες εβδομάδες που έδωσε το Ριάντ, το οποίο θέλει μια προσφορά από την Dassault Aviation έως τις 10 Νοεμβρίου», σημειώνει το meta-defense.fr.

Rafale: Γιατί οι Γάλλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας

«Πράγματι, πρόκειται, ξεκάθαρα, για μια αντιπρόταση που αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης στο Λονδίνο και μεταβατικά στο Βερολίνο, ώστε να επιτραπεί η άσκηση της επιλογής, άρα και η απόκτηση των 48 typhoon, αλλά και προς την Ουάσιγκτον», αναφέρεται.

«Πράγματι, εάν το Ριάντ στρεφόταν στο γαλλικό Rafale, αυτό θα αποτελούσε άμεση απειλή για τις μελλοντικές βρετανικές εξαγωγές, ιδίως για το μελλοντικό GCAP, του οποίου η Σαουδική Αραβία επρόκειτο να αποτελέσει φυσική ζώνη εξαγωγών για το Λονδίνο», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; – Το μήνυμα στο Ισραήλ με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία (vid)

Οι ισραηλινές κορβέτες που παίρνουν και Iron Dome βγήκαν στον πόλεμο και μπορούν να κάνουν πολλά – Είχε δείξει ενδιαφέρον και η Ελλάδα

GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ