Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; – Το μήνυμα στο Ισραήλ με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία (vid)

Ετοιμάζεται για πόλεμο η Τουρκία - Το ακραίο μήνυμα στο Ισραήλ

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; - Το μήνυμα στο Ισραήλ με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία

Πολεμικό είναι το κλίμα στην Τουρκία όπως διαβάσατε και χθες (24/10) στα Geostratigika.gr, καθώς στη γειτονική χώρα επικρατεί ένα τεράστιο κύμα οργής κατά της Δύσης.

Πλέον όμως, οι τούρκοι το πάνε σε άλλο επίπεδο, με τις απειλές να έχουν ξεφύγει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί ο στενότερος συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάνοντας λόγο για μια ξαφνική επέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα.

«Αν χρειαστεί να πάμε στη Γάζα κανένας να μην ανησυχεί. Με τη βοήθεια του Θεού, με τον θαυμασμό στο τέμενος του Αλ Ακσα, ξέρουμε πολύ καλά να πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειαστεί κι αυτό πριν το ξημέρωμα! Να μην πεθαίνουν τα παιδιά, να μην πεθαίνουν τα μωρά και οι γυναίκες. Να καταστραφούν οι τύραννοι, κατάρα στους σφαγείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; – Το μήνυμα στο Ισραήλ με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία

Τα λόγια του Μπαχτσελί όμως δεν είναι τα μοναδικά αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλί Ερμπάς, διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας πριν από λίγες ημέρες ανέβηκε στον άμβωνα της Αγίας Σοφίας και έκανε ομιλία για τη Γαζα κρατώντας ένα σπαθί, γεγονός για το οποίο τα τουρκικά μέσα σχολίασαν ότι πρόκειται για «σύμβολο εκφοβισμού του εχθρού, εμπιστοσύνης σε φίλους».

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

Αυτό που προξενεί όμως εντύπωση, είναι η κριτική που δέχθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου Sozcu TV, Φατίχ Πορτοκάλ ανέφερε: «Ακούμε τα λόγια. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θέλει πόλεμο. κ. Μπαχτσελί δεν μιλάω ειρωνικά. Πως θα πάτε στη Γάζα; Πείτε μου.

Διότι δηλώνει ο ίδιος ‘πρώτος θα πάω εγώ’! Μας λεει ‘αν δεν πάω στη Γαζα τότε είμαι ανέντιμος. Ωραία. Πώς θα πάτε στη Γαζα; Οδικώς, αεροπορικώς; Μήπως δια θαλάσσης; Εμείς δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες εκείνης της περιοχής».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία; – Το μήνυμα στο Ισραήλ με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ