Αρχική » Διεθνή

Συνελήφθη έμπορος οργάνων. Πουλούσε μικρά παιδιά

Στην περιοχή Zakarpattia της Ουκρανίας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που έκανε εμπόριο παιδιών. Είχε ήδη 3 επιτυχείς συναλλαγές.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Συνελήφθη έμπορος οργάνων. Πούλησε μικρά παιδιά

Στην περιοχή Zakarpattia της Ουκρανίας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα έκανε εμπόριο παιδιών ηλικίας 1 και 2 ετών «για όργανα» στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος είχε καταφέρει να κάνει τουλάχιστον τρεις τέτοιες συναλλαγές.

Τα συγκλονιστικά περιστατικά κατήγγειλε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Vitaly Glagola στο κανάλι του στο Telegram. Όπως διαπίστωσε, ο άνθρωπος που έπεσε στα χέρια των ουκρανικών υπηρεσιών ενεργούσε πάντα με παρόμοιο τρόπο, αναζητούσε γονείς που είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν δωρητές οργάνων.

Πουλούσε παιδιά στο εξωτερικό

Η σύλληψη έγινε στο συνοριακό πέρασμα Mali Semienci στα σύνορα ΟυκρανίαςΣλοβακίας. Είναι γνωστό ότι πριν από τη σύλληψή του, ο άνδρας είχε ήδη ολοκληρώσει τουλάχιστον τρεις τέτοιες «παιδικές πωλήσεις».

Ο άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια άλλης απόπειρας μεταφοράς του παιδιού στο εξωτερικό. Η κράτηση έγινε επειδή η μητέρα απευθύνθηκε στις υπηρεσίες αφού έλαβε πρόταση να αγοράσει το παιδί πίσω και βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει τον δράστη.

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ LIVE CASINO ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!

Τα παιδιά είναι συχνά θύματα εμπορίας ανθρώπων

Η UNICEF υπολόγισε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, μερικά από τα οποία μετακινήθηκαν από τα ανατολικά προς τα δυτικά της χώρας. Το χάος των μετακινήσεων πληθυσμών μεγάλης κλίμακας εκμεταλλεύονται διακινητές παιδιών και αυτή η απειλή για τα παιδιά είναι πραγματική και αυξανόμενη.

Σύμφωνα με ανάλυση της UNICEF και της Διυπηρεσιακής Συντονιστικής Ομάδας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (ICAT), το 28 τοις εκατό των των ταυτοποιημένων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως είναι παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με τη φρεγάτα Istanbul και το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας

Τα εκτοπισμένα παιδιά κινδυνεύουν να χωριστούν από τις οικογένειές τους, να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορίας. Οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής θα πρέπει να εντείνουν τις ενέργειές τους και να εισαγάγουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των νεότερων, δήλωσε ο Afshan Khan, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία σε δήλωσή του.

Παίρνουν τα παιδιά στη Ρωσία

Τα παιδιά μεταφέρονται επίσης στη Ρωσία. Η ουκρανική ΜΚΟ Περιφερειακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκτίμησε ότι οι εισβολείς Ρώσοι, μπορούν να απελάσουν βίαια έως και 700.000 παιδιά.

Τον Μάρτιο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπεύθυνο για αυτό το έγκλημα πολέμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκανε καλά ο Ολυμπιακός με τον Παπασταθόπουλο;

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ: Οι προφητείες του ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ: Τι θα συμβεί στον κόσμο , όταν δείτε….

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνελήφθη έμπορος οργάνων. Πουλούσε μικρά παιδιά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ