Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με τη φρεγάτα Istanbul και το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία με το σχέδιο για τη Γαλάζια Πατρίδα!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με τη φρεγάτα Istanbul και το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας

Η Τουρκία συνέχεια να ανεβάζει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά και αυτή τη φορά αποφάσισε να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα μέσω της φρεγάτας Instabul.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο σχέδιο των νέων τεσσάρων φρεγατών της Άγκυρας ενώ βάζουν στο παιχνίδι για ακόμη μια φορά το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο έχει σε αυτό, η νέα φρεγάτα που ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η φρεγάτα Istanbul είναι η πρώτη τουρκική φρεγάτα που σχεδιάστηκε από τούρκους ναυπηγούς και για πρώτη φορά ξεκίνησε το ταξίδι του για δοκιμές εν πλω. Το συγκεκριμένο σχέδιο με τις φρεγάτες έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του πλοίου:

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μέρος της επέκτασης του προγράμματος κορβετών Ada του σχεδίου Milgem ( Εθνικού πλοίου) και είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης. Η φρεγάτα Istanbul έχει μεγάλη αξία καθώς τα περισσότερα οπλικά αλλά και ηλεκτρονικά της συστήματα είναι εθνικής παραγωγής.

Η φρεγάτα έχει την ικανότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας ναυτικής, της επιτήρησης, της περιπολίας της αναγνώρισης, του εντοπισμού στόχων. Το μήκος της εθνικής φρεγάτας επεκτάθηκε σε σχέση με τα πλοία της ίδιας κλάσης».

Μετά τη νίκη του Ερντογάν στις εκλογές της γειτονικής χώρας, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να λαϊκίζει εις βάρος της Ελλάδας κάτι που φυσικά ενστερνίζονται και τα μέσα της χώρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Προκαλεί και πάλι με τη φρεγάτα Istanbul και το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ