Αρχική » Διεθνή

Το Πεντάγωνο αναζητά 1.000 drones με AI

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αναπτύσσονται παράλληλα με μαχητικά αεροσκάφη.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Το Πεντάγωνο αναζητά 1.000 drones με AI

Πέντε εταιρείες θα παρουσιάσουν στο Πεντάγωνο νέα μοντέλα drone με τεχνητή νοημοσύνη για να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Το Πεντάγωνο θα προσπαθήσει να αναπτύξει νέα αεροπλάνα με καθοδήγηση τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας δύο συμβόλαια που πολλές ιδιωτικές εταιρείες ανταγωνίζονται για να αποκτήσουν», σημειώνει το foxnews.com.

Το έργο Collaborative Combat Aircraft (CCA) είναι μέρος ενός προγράμματος 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα προσθέσει τουλάχιστον 1.000 νέα drones στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αναπτύσσονται παράλληλα με αεροσκάφη που θα οδηγούνται από ανθρώπους και θα τους παρέχουν κάλυψη, λειτουργώντας ως συνοδοί με πλήρεις δυνατότητες όπλων που θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν ως ανιχνευτές ή κόμβοι επικοινωνίας, ανέφερε η Wall Street Journal.

Το Πεντάγωνο αναζητά 1.000 drones με AI

Η Boeing, η Lockheed Martin, η Northrop Grumman, η General Atomics και η Anduril Industries έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση.

Η Boeing είναι η μόνη εταιρεία που έχει να επιδείξει το νεοεισερχόμενο της drone, γνωστό ως Ghost Bat. Έχει μήκος μεταξύ 20 και 30 πόδια και είναι σε θέση να πετάξει ακριβώς κάτω από την ταχύτητα του ήχου και να διανύσει περισσότερα από 2.000 ναυτικά μίλια.

Η Anduril, από την πλευρά της, έχει παρουσιάσει τουλάχιστον ένα drone με τεχνητή νοημοσύνη, γνωστό ως Roadrunner, ένα αεροσκάφος μάχης με τζετ που χρησιμοποιεί πλοήγηση με τεχνητή νοημοσύνη.

Η General Atomics προωθεί ενεργά το «οικοσύστημά» της CCA με το Avenger.

Η Lockheed Martin επέδειξε την ικανότητα να ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στα αεροπλάνα της, παίρνοντας το εκπαιδευτικό της αεροπλάνο VISTA X-62A και ενημερώνοντάς το με λειτουργικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που οδήγησαν το σκάφος για 17 ώρες στις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Τα ελληνικά μαχητικά θα συμμετάσχουν σε 20 σύνθετες αεροπορικές επιδρομές – Όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βλέπουν

Γίνονται πολεμικά αεροσκάφη διπλής ικανότητας τα «ελληνικά» F-35 – Θα μεταφέρουν και πυρηνικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Πεντάγωνο αναζητά 1.000 drones με AI». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ