Αρχική » Διεθνή

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι αγοράζει υπηρεσίες SpaceX – Starlink για την Ουκρανία

Έλον Μασκ: Η σύμβαση είναι σίγουρη σχετικά με τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση της SpaceX της Starlink για την Ουκρανία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Ο Έλον Μασκ και Ουκρανία

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι αγοράζει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες Starlink της SpaceX για να παρέχει επικοινωνίες στην Ουκρανία.

Το SpaceX του Έλον Μασκ προμηθεύει την Ουκρανία με τερματικά Starlink από τη ρωσική εισβολή στη χώρα το 2022, παρέχοντας ζωτικής σημασίας επικοινωνίες μετά την καταστροφή της υποδομής στη χώρα.

Ωστόσο, η SpaceX δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την υπηρεσία Starlink για την Ουκρανία και ζήτησε από το Πεντάγωνο να παρέμβει και να καλύψει το κόστος. Υπάρχει μια συμφωνία για την παροχή των ζωτικών υπηρεσιών επικοινωνιών.

“Οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν ένα ζωτικό επίπεδο στο συνολικό δίκτυο επικοινωνιών της Ουκρανίας και το τμήμα συνάπτει συμβάσεις με τη Starlink για υπηρεσίες αυτού του τύπου”, ανέφερε η Ars Technica , επικαλούμενη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της 1ης Ιουνίου.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με μια σειρά από παγκόσμιους εταίρους για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει τις δορυφορικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που χρειάζονται», συνεχίζει η δήλωση.

Το Πεντάγωνο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις συμβάσεις, επικαλούμενο ανησυχίες επιχειρησιακής ασφάλειας.

Η SpaceX εξέφρασε ανησυχίες νωρίτερα φέτος για τη χρήση του Starlink από τον στρατό της Ουκρανίας για επιθετικά μέσα. Ο Πρόεδρος της εταιρείας και Διευθύνουσα Σύμβουλος Gwynne Shotwell δήλωσε ότι η υπηρεσία “ποτέ, ποτέ δεν προοριζόταν να οπλιστεί”.

Η SpaceX αποκάλυψε τον Δεκέμβριο ότι αναπτύσσει μια νέα εργασία, που ονομάζεται Starshield . Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα εκείνες στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι αγοράζει υπηρεσίες SpaceX – Starlink για την Ουκρανία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ