Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου – Πιο σκληρό από διαμάντι – Τι θα το κάνουν στα τουρκικά όπλα

Το καρβίδιο του βορίου είναι ένα περιζήτητο και προτιμώμενο προϊόν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Τουρκία: Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου

Τουρκία: Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου που θέλει να κάνει η Άγκυρα, θα είναι, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο».

«Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου στο Μπαντίρμα, αξίας επένδυσης 80 εκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι η πρώτη της χώρας μας στον τομέα αυτό και μια από τις λίγες επιχειρήσεις στον κόσμο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης της εγκατάστασης παραγωγής καρβιδίου βορίου.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η μονάδα αυτή «θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία του ορυχείου βορίου, που είναι ένα από τα στρατηγικά προϊόντα της Τουρκίας, 300 φορές».

Τουρκία: Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου

Το καρβίδιο του βορίου είναι ένα περιζήτητο και προτιμώμενο προϊόν σε πολλές διαφορετικές βιομηχανικές εφαρμογές λόγω της θερμοκρασίας και της μηχανικής του αντοχής.

Επίσης το καρβίδιο του βορίου είναι απαραίτητο για την αμυντική βιομηχανία (στην θωράκιση).

Το συγκεκριμένο προϊόν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε τουρκικά αεροσκάφη, drone, μέχρι τακτικά οχήματα και γιλέκα προσωπικού.

«Η ετήσια παραγωγή 1.000 τόνων στις εγκαταστάσεις μας στο Μπαντίρμα παρέχει αύξηση της αξίας από 150 φορές σε 2.000 φορές σε Με άλλα λόγια, χάρη σε αυτήν την εγκατάσταση. Η Τουρκία όχι μόνο αυξάνει την προστιθέμενη αξία του ορυχείου βορίου της, αλλά γίνεται επίσης σημαντικός παίκτης στην παραγωγή και τις πωλήσεις του τρίτου σκληρότερου υλικού στον κόσμο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικό μαχητικό προσπάθησε να καταρρίψει Bayraktar TB2

Ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει στη θέση του ηγέτη του Ολυμπιακού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η μονάδα παραγωγής καρβιδίου του βορίου – Πιο σκληρό από διαμάντι – Τι θα το κάνουν στα τουρκικά όπλα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ