Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Αγοράζει αμφίβια οχήματα η Ελλάδα – Ενοχλημένη ξανά η Τουρκία!

Δε σταματάει να προκαλεί η Τουρκία που συνεχίζει να ασχολείται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας!

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Αγοράζει αμφίβια οχήματα η Ελλάδα – Ενοχλημένη ξανά η Τουρκία!

Ελληνοτουρκικά: Μεγάλη είναι η ενόχληση στην Τουρκία για τα επιθετικά αμφίβια οχήματα προσωπικού που αγοράζει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ όπως και άλλο οπλισμό.

Αυτός ο οπλισμός και τα οχήματα υποστηρίζουν οι Τούρκοι ότι θα μεταφερθεί στα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με τους ίδιους.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως επιθετική πολιτική τη συγκεκριμένη αγορά με τη ρητορική της αποστρατικοποίησης των νησιών να συνεχίζεται.

Σιγά σιγά μετά από μια περίοδο ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας οι Τούρκοι δείχνουν πως θέλουν να συνεχίσουν τις προκλήσεις ανεβάζοντας σιγά σιγά ξανά την ένταση στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Δοκιμάζει το πρώτο της μαχητικό η Τουρκία!

Την ίδια ώρα στην Τουρκία έγινε η πρώτη δοκιμή του εθνικού μαχητικού TF-X το οποίο τροχοδρόμησε με τους κινητήρες του. Βέβαια δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί για τι κινητήρες μιλάμε την ώρα που γίνονται προσπάθειες για προμήθεια κινητήρων και από τη Ρωσία και από την Κορέα.

Οι ισχυρισμοί των Τούρκων είναι ότι το συγκεκριμένο μαχητικό είναι ανώτερο του F-35, όλως τυχαίως φυσικά σε μια περίοδο που οι Τούρκοι είναι πλέον εκτός του προγράμματος του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Το TF-X είναι μαχητικό 5ης γενιάς και μετά την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή οι δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν για το νέο εγχείρημα των γειτόνων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Αγοράζει αμφίβια οχήματα η Ελλάδα – Ενοχλημένη ξανά η Τουρκία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ