Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Όταν ο Ερντογάν ήθελε αυτόνομη Κωνσταντινούπολη και το όνειρό του για φεντεραλισμό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει το οθωμανικό μοντέλο για την Κωνσταντινούπολη και ήθελε αυτονομία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Τουρκία: Όταν ο Ερντογάν ήθελε αυτόνομη Κωνσταντινούπολη και το όνειρό του για φεντεραλισμό

Τουρκία: Όταν ο Ερντογάν ήθελε αυτόνομη Κωνσταντινούπολη και το όνειρό του για φεντεραλισμό στη διοίκηση του τουρκικού κράτους.

Ο Τούρκο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το παρελθόν έχει υποστηρίξει τη «μετάβαση στο κρατικό σύστημα» καθώς και ότι Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί «να κυβερνηθεί από την Άγκυρα».

Μάλιστα, τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει το οθωμανικό μοντέλο για την Κωνσταντινούπολη και ήθελε αυτονομία. ( Milliyet, 23 Μαΐου 1994)

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2010, το βράδυ του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους Τούκους να κοιτάξουν τις δυτικές χώρες.

Τουρκία: Όταν ο Ερντογάν ήθελε αυτόνομη Κωνσταντινούπολη και το όνειρό του για φεντεραλισμό

«Θα τα δείτε όλα εκεί, θα δείτε την ομοσπονδιακή συνέλευση, θα δείτε το ομοσπονδιακό συμβούλιο(akparti.org.tr, 13 Σεπτεμβρίου 2010)», σημείωσε.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευτική Cumhuriyet, o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «υποστηρίζει το κρατικό σύστημα και τον φεντεραλισμό από το 1991».

«Σήμερα θέλουν “αυτόνομες περιοχές” με το όνομα “ζώνη ανάσχεσης” στο έδαφος του Ιράκ, όπως και στο έδαφος της Συρίας», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πως φεντεραλισμός είναι η πολιτική θεωρία που υποστηρίζει την ομοσπονδιοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης μιας χώρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Όταν ο Ερντογάν ήθελε αυτόνομη Κωνσταντινούπολη και το όνειρό του για φεντεραλισμό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ