Αρχική » Διεθνή

Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία

Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης των δικών της ιμάμηδων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία

Η Γαλλία δεν θα δέχεται ιμάμηδες από ξένες χώρες από την 1η Ιανουαρίου, με την απόφαση να κοινοποιείται στο Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία και την Αλγερία.

Η απόφαση αφορά το πλαίσιο της ρύθμισης «που ελήφθη για να αποτρέψει τους ιμάμηδες σε υπηρεσία να γίνουν κρατικοί αξιωματούχοι άλλων χωρών», τονίζει η τουρκική Haberler.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στην ομιλία του το 2020 δήλωσε ότι ο αριθμός των ιμάμηδων από την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο ήταν 300 και ότι θα εγκαταλείψουν αυτή την πρακτική», σημειώνεται.

Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία

Η Γαλλία σχεδιάζει να αυξήσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης των δικών της ιμάμηδων.

Στη Γερμανία, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Τουρκία να σταματήσει την πρακτική της αποστολής ιμάμηδων που εργάζονται στη Γερμανία από την Τουρκία και να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση θα παρέχεται στη Γερμανία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ είπε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο όσον αφορά τη συμμετοχή και την ένταξη των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Γερμανία. Χρειαζόμαστε ιεροκήρυκες που μιλούν τη γλώσσα μας, γνωρίζουν τη χώρα μας και μοιράζονται τις αξίες μας».

Διαβάστε επίσης:

Πέταξε το τουρκικό UAV των 278 χλμ την ώρα – Θα μεταφέρει βόμβες κατά καταφυγίων – Θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο

Τούρκοι: Προμήθεια θωράκισης από την Ελλάδα στα γερμανικά Puma ACV

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον ιμάμηδες από την Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ