Αρχική » Διεθνή

Τουρκικές εκλογές: Το Βατερλώ Ερντογάν – Έχασε επαρχία από την αντιπολίτευση μετά από 78 χρόνια

Το CHP συγκέντρωσε συνολικά το 37,74% με 17.345.876 ψήφους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Τουρκικές εκλογές: Το Βατερλώ Ερντογάν - Έχασε επαρχία από την αντιπολίτευση μετά από 78 χρόνι

Ο νικητής στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, CHP, κέρδισε μετά από 78 χρόνια την επαρχία της Μανίσα.

Να σημειωθεί πως το CHP αναδείχθηκε πρώτο κόμμα για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια όμως στη Μανίσα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει από το 1946.

Σύμφωνα με προσωρινά αποτελέσματα, ο Φέρντι Ζεϊρέκ του CHP, έλαβε το 57,21% των ψήφων, έγινε Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Μανίσας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόεδρος του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε δύο συγκεντρώσεις στη Μανίσα πριν από τις τοπικές εκλογές, όπου ζήτησε «ψήφους ρεκόρ».

Μόνο στο Χατάι ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές, με τον Μεχμέτ Οντούρκ, ενώ σε Κωνσταντινούπολη (Ιμάμογλου), Άγκυρα (Γιαβάς), Σμύρνη (Τουγκάι), Προύσα (Μποζμπέι), Αττάλεια (Μπουτσέκ), Άδανα (Καραλάρ), Μερσίνη (Σετσέρ) και Μπελικεσίρ (Ακίν) κέρδισε το CHP, που συγκέντρωσε 37,74% με 17.345.876 ψήφους. Το AKP συγκέντρωσε 35,49% και 16.313.661 ψήφους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκικές εκλογές: Το Βατερλώ Ερντογάν – Έχασε επαρχία από την αντιπολίτευση μετά από 78 χρόνια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ