Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αδιανόητη πρόκληση Tσαβούσογλου: Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου!

Απίστευτη πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Αδιανόητη πρόκληση Tσαβούσογλου: Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου!

Αρκετά προκλητικός παρουσιάστηκε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας ευθεία επίθεση στην Ελλάδα, συνεχίζοντας και αυτός στην τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αμφισβήτησε για ακόμα μία φορά την κυριαρχία της Ελλάδα, σε συγκεκριμένα νησιά, λέγοντας: «υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες που δικαίως λέμε πως είναι δικές μας».

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μετέφερε ότι ο Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησίδων δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια από τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ’47.

«Όταν διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω στα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων και τα δικά μας αεροσκάφη εισέρχονται μεταξύ των 4 μιλίων, τα οποία σύμφωνα το διεθνές δίκαιο δεν τους ανήκουν, τότε αρχίζουν και μιλάνε για παραβιάσεις.

Επίσης, υπάρχουν νησίδες και βραχονησίδες των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριότητα τους. Αναφέρομαι για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ’47, των οποίων η κυριαρχία τους δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συνθήκες. Εμείς δικαίως λέμε ότι μας ανήκουν. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές της” και τότε ξεσπάει ένταση», ήταν τα λόγια του.

Σπόντες για νέες εντάσεις από τον Τσαβούσογλου!

Ο Τούρκος Υπουργός ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αφού άρχισε και τις απειλές, ωστόσο με το δικό του τρόπο και όπως άλλωστε συνηθίζει.

Τόνισε λοιπόν ότι υπάρχει μία συμφωνία ανάμεσα στις χώρες για συζητήσεις μετά τις εκλογές, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν εντάσεις.

«Κι εκείνοι έχουν εκλογές μια εβδομάδα μετά από εμάς και φτάσαμε σε μια συμφωνία να κάτσουμε και πάλι σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον να συζητήσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά αύριο μπορεί να γίνει κάποια ένταση.

Όπως σήμερα λες και έχουν τέτοιο καθήκον, έκαναν ανακοίνωση η πρόεδρος τους και ο υπουργός Άμυνας τους για την δήθεν γενοκτονία των Αρμενίων. Πριν από λίγο καιρό, υπουργός Άμυνας τους είχε επισκεφθεί την Τουρκία», ανέφερε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητη πρόκληση Tσαβούσογλου: Αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ