Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αεροσκάφη Made in Turkiye: Kaan – ΤΑΙ

Η Τουρκία δημιουργεί τα αεροσκάφη Kaan, που θα αντικαταστήσουν τα F-16 Fighting Falcon. Είναι το επόμενο super-όπλο; Made in Turkey

Μιχάλης Ιακώβου Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Kaan - ΤΑΙ

Το TAI Kaan είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και ανωτερότητας στον αέρα, που αναπτύσσεται από την Turkish Aerospace Industries (TAI) και την BAE Systems ως υποπρομηθευτής της.

Πρόκειται για ένα αόρατο, διπλής μηχανής, πολεμικό αεροσκάφος για όλες τις καιρικές συνθήκες. Το TAI Kaan είναι προγραμματισμένο να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και να εξαχθεί σε ξένες χώρες. Το πρωτότυπο του TF-X ανακοινώθηκε επίσημα ότι «θα παρουσιαστεί στις 18 Μαρτίου 2023» και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση μέχρι το τέλος του 2023. Οι δοκιμές του πρωτοτύπου ξεκίνησαν δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη παρουσίαση, στις 16 Μαρτίου 2023 1. Η πρώτη του πτήση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το 2023. Επίσημα ονομάστηκε “Kaan” στις 1 Μαΐου 2023.

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) έχει ανακοινώσει και άλλα στελέχη πολέμου. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν:

  • TAI Kaan (TF-X / F-X) 5th Generation Fighter Project: Ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και ανωτερότητας στον αέρα που αναπτύσσεται από την TAI.
  • TAI T-925 Heavy-Lift Multirole Helicopter: Ένα ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων για βαριά ανύψωση 1.
    TAI T-929 (ATAK-2) Twin-Seat, Twin-Engine Dedicated Attack Helicopter: Ένα ελικόπτερο επίθεσης με δίκινη μηχανή και δίκινη θέση πιλοτήριου.
  • Αυτά είναι μερικά από τα προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί από την Turkish Aerospace Industries.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

F-35: H Eυρώπη προχωρά χωρίς την Τουρκία – 750 αεροπλάνα και ούτε ένα τουρκικό

Τι είναι το δόγμα «Γαλάζια Πατρίδα» που ενστερνίζεται η Τουρκία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αεροσκάφη Made in Turkiye: Kaan – ΤΑΙ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ