Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν για να αλλάξει τις ισορροπίες – Άνοιγμα προς τον Περσικό κόλπο

Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Ερντογάν περιλαμβάνει άνοιγμα προς τον Περσικό κόλπο

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν για να αλλάξει τις ισορροπίες - Άνοιγμα προς τον Περσικό κόλπο

Το σχέδιο του για να αλλάξει τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά αναμένεται να βάλει μπροστά από σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Τουρκία να αποσκοπεί σε μεγάλες συμφωνίες με χώρες που ανήκουν στον Περσικό κόλπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, θα ταξιδέψει σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να καθίσει στο τραπέζι με την ηγεσία του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

Στόχος του Ερντογάν είναι να κλείσει άμεσα deals αξίας άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως χαρακτηριστικά μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, σε αυτό το άκρως σημαντικό επαγγελματικό ταξίδι, ο ίδιος πήρε την απόφαση να τον συνοδεύσουν περίπου 200 ισχυροί Τούρκοι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ αλλά και ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου, Nail Olpak, γίνεται ξεκάθαρο πως η Τουρκία, στοχεύει σε πρώτη φάση σε αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες του Περσικού κόλπου.

Ειδικότερα, το Κατάρ εμφανίζεται ως άμεσα ενδιαφερόμενο προκειμένου να στηρίξει το έργο του Ερντογάν αγοράζοντας drones, κατευθυνόμενα πυρομαχικά, θωρακισμένες επίγειες πλατφόρμες, πολεμικά πλοία και ταχύπλοα ενώ δεν αποκλείεται και η πώληση τουρκικών κορβετών κλάσης Milgem.

Τέλος, οι τούρκοι στοχεύουν στο σωστό πλασάρισμα ενός νέου εγχειρήματος του κύριου τανκ μάχης στο Altay.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτό είναι το σχέδιο του Ερντογάν για να αλλάξει τις ισορροπίες – Άνοιγμα προς τον Περσικό κόλπο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ