Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα – Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι για να… σωθούν

Πώς F-35 και Rafale θα βγάζουν νοκ άουτ τους Τούρκους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα - Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι για να... σωθούν

Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα μόλις σηκωθούν στον αέρα ενώ οι Τούρκοι σχεδιάζουν να… σωθούν από τους Γάλλους.

Τα νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των F-35 που θα πάρει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των γαλλικών Rafale της Αθήνας, είναι σε θέση να διαλύσουν (σ.σ. στην κυριολεξία) ολόκληρη την τουρκική αεράμυνα.

Να σημειωθεί πως τα F-35 της Ελλάδας διαθέτουν «την κρίσιμη ικανότητα να συλλέγουν ηλεκτρονικά σήματα από αντίπαλα ραντάρ και μόλις αυτή η πληροφορία φορτωθεί το ίδιο το F-35 θα μπορεί να παρέχει έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για τον εχθρό», γράφει το thedrive.com.

Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα – Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι για να… σωθούν

Την ίδια ώρα, η AN/ASQ-239 είναι η σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου των F-35 επόμενης γενιάς και παρέχει επιθετικές και αμυντικές επιλογές για τον πιλότο και το αεροσκάφος ώστε να αντιμετωπίσουν τρέχουσες ή αναδυόμενες απειλές.

Να σημειωθεί επίσης ότι εν μέρει τα Rafale F4 και πλήρως τα F5, πιθανότατα θα έχουν την δυνατότητα ισχυρών παρεμβολών «που θα επιτρέπουν σε ένα Rafale όχι μόνο να προστατεύεται, αλλά και να προστατεύει άλλα συμμαχικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή και δεν διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου τόσο αποτελεσματικά όσο το SPECTRA, όπως λιγότερο προηγμένα μαχητικά (Mirage 2000D, F-16, drones και ελικόπτερα)».

Tην ίδια ώρα, οι Τούρκοι, βλέποντας τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούνται, πιέζουν τους Γάλλους ώστε να συνεργασούν Παρίσι και Άγκυρα στην αντιαεροπορική άμυνα της Ευρώπης.

Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι βλέπου μία ευκαιρία να… δεθούν στο άρμα της Γαλλίας και να… γλυτώσουν κατά κάποιο τρόπο από το βραχνά των γαλλικών όπλων και ιδιαίτερα των Rafale και των Belharra της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Έρχεται γαλλικό drone που κάνει τα τουρκικά drone να φαίνονται παιδικά παιχνιδια

Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; – Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale και F-35 μπορούν να διαλύσουν ολόκληρη της τουρκική αεράμυνα – Τι σχεδιάζουν οι Τούρκοι για να… σωθούν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ