Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αλλάζουν τα δεδομένα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία!

ΗΠΑ και Τουρκία φαίνεται ότι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την πώληση των F-16.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Αλλάζουν τα δεδομένα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία!

Και εκεί που φαινόταν ότι οι ΗΠΑ είχαν αποκλείσει τελείως την Τουρκία μία ενδεχόμενη συνεργασία και αγοραπωλησία των F-16, πλέον τα πράγματα αλλάζουν.

Συγκεκριμένα, ο  πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μπομπ Μενέντεζ, τόνισε ότι η Τουρκία έχει κάνει αρκετά βήματα και έχει χαλαρώσει την επιθετικότητα της προς τους… γείτονες της.

Έτσι αποκάλυψε ότι γίνονται συζητήσεις με την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα μαχητικά.

Μιλώντας στο Ρόιτερς, ο Μενέντεζ ξεκαθάρισε πως συνεχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες για την Τουρκία και η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για το θέμα αυτό και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όλα αυτά, την ίδια μέρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφώνησε να προωθήσει στο τουρκικό κοινοβούλιο την επικύρωση του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO, κάτι που μπορεί να παίξει αρκετά σημαντικό ρόλο.

Από κει και πέρα, ο Μενέντεζ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ένας από τους μεγάλους στόχους, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας μας, η οποία έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με τα F-16, αφού μία ενδεχόμενη αγορά από την Τουρκία, μπορεί να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αλλάζουν τα δεδομένα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ