Αρχική » Διεθνή

Ναι για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία με αντάλλαγμα την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση των θεωρήσεων

H Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Τουρκία στην Ε.Ε..

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή Viral
Ναι για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία με αντάλλαγμα την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωσης των θεωρήσεων

Ναι για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία με αντάλλαγμα την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση των θεωρήσεων ενώ πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, «ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι επετεύχθη συμφωνία».

«Η Τουρκία θα λάβει την απόφαση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στο Κοινοβούλιο», ανέφερε.

«Από την άλλη πλευρά, η Σουηδία θα υποστηρίξει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων. Μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής δημοσιεύτηκε ένα μνημόνιο συνεννόησης 7 σημείων από το ΝΑΤΟ», αναφέρει η τουρκική Μilliyet.

Ναι για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία με αντάλλαγμα την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωσης των θεωρήσεων

«Υπάρχει σαφής δέσμευση από την Τουρκία ότι τα έγγραφα επικύρωσης θα υποβληθούν στο Κοινοβούλιο. Η Σουηδία έχει επίσης δεσμευτεί να συνεργαστεί πολύ περισσότερο με την Τουρκία», τονίζεται.

Την ίδια ώρα, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έκανε δήλωση μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, δηλώνοντας ότι η συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Ερντογάν πήγε «καλή».

«Συζητήσαμε τις ευκαιρίες που έχουμε για να δώσουμε εκ νέου έμφαση στη συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας και να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις μας», ανέφερε..

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η ζέστη της Αφρικής και της Βασόρας θα χτυπήσουν μαζί στις 12 Ιουλίου την χώρα – Επείγουσα ανακοίνωση

Κόβουν την ανάσα οι Έλληνες φύλακες του Ν.Α. Αιγαίου – Φυλάνε τη Μεγίστη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ναι για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία με αντάλλαγμα την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση των θεωρήσεων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ