Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ανησυχία στην Τουρκία: «Το μυαλό της Αθήνας στο μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu»

«Το μυαλό της Αθήνας στο TCG Anadolu της Τουρκίας» είναι ο τίτλος άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Τουρκία βρίσκεται ξανά η Ελλάδα με αφορμή την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Τουρκία βρίσκεται ξανά η Ελλάδα με αφορμή την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο με τη ναυαρχίδα του ισπανικού στόλου πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Χουάν Κάρλος» με το δίδυμο πλοίο του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου «Anadolu».

Ειδικότερα, η εφημερίδα Hurriyet στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει ότι «η Αθήνα έχει συνέχεια στο νου της το αεροπλανοφόρο Anadolu» σχολιάζοντας πως οι Έλληνες «θα επιχειρήσουν να μάθουν τα μυστικά του από την άσκηση με το αντίστοιχο ισπανικό πλοίο Χουάν Κάρλος».

«Το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, TCG Anadolu, συνεχίζει να προκαλεί την περιέργεια στην Αθήνα. Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ελπίζει σε βοήθεια από τις κοινές ασκήσεις που θα διοργανώσουν με την Ισπανία στο Αιγαίο Πέλαγος την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μάθει για τη ναυαρχίδα του τουρκικού ναυτικού, TCG Anadolu», γράφει το άρθρο.

Όπως συμπληρώνεται: «Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το κλάσης LHG πλοίο είναι το δίδυμο του Juan Carlos, TCG Anadolu. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Έχει μεγάλες ομοιότητες με το Juan Carlos».

Παράλληλα παρατίθεται και δήλωση από ελληνικής πλευράς: «Το επιτελείο του Πολεμικού Ναυτικού σε δήλωσή του ανέφερε: «Χάρη σε αυτή την κοινή εκπαιδευτική άσκηση, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πληροφορίες για το TCG Anadolu».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ανεβάζει τους τόνους η αντιπολίτευση – «Να κηρύξουμε θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»

Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανησυχία στην Τουρκία: «Το μυαλό της Αθήνας στο μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ