Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνει

Τρέχουν να κάνουν οι Αμερικανοί ότι και οι Έλληνες.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο - Τι έπρεπε να γίνει

Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο για τις νέες ελληνικές φρεγάτες και τον οπλισμο τους.

Και για να γίνει αυτό, έπρεπε να στείλουν αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τι διαπίστωσαν εκεί οι Αμερικανοί; Πως οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο που ήθελαν το RIM-116 Rolling Airframe Missile στις νέες ελληνικές φρεγάτες.

Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνει

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα αμερικανικά αντιτορπιλικά, που έχουν αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, έχουν ήδη εκτοξεύσει περισσότερους από εκατό πυραύλους SM-2 και SM-6 , για να αναχαιτίσουν επιθετικά drone, κρουαζιερόπλοιο κατά πλοίων πυραύλους και βαλλιστικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, εναντίον αυτών των πλοίων ή εκείνων που προστατεύουν.

Ωστόσο, έχουν χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά το CIWS Phalanx, ενώ, ταυτόχρονα, αρκετές δυτικές φρεγάτες εξοπλισμένες με το σύστημα RIM-116 Rolling Airframe Missile ή RAM, έδειξαν την αποτελεσματικότητα του συστήματος, αναφέρει το meta-defense.fr.

Μάλιστα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα συστήματα Phalanx που εξοπλίζουν τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, για να εγκαταστήσει, αντί αυτού, ένα σύστημα RIM-116 RAM.

Διαβάστε επίσης:

F-16 Viper: Ο φαύλος κύκλος των «τρεις και εξήντα» που δίνει η Ελλάδα στους εργαζόμενους – Και έχει και άλλο

Iron Dome και μάλιστα αύριο γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Πώς οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι οι Έλληνες ναύαρχοι είχαν δίκιο – Τι έπρεπε να γίνει». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ