Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: «Η κατάσταση στην Κύπρο δεν μπορεί να ανατραπεί με ειρηνικό τρόπο» (vid)

Ο διεθνολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Χατζηβασιλείου, και ο αντιπτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Γεωργούσης, μιλούν για τα ελληνοτουρκικά.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Οι ύπουλες μεθοδεύσεις της Τουρκίας προκειμένου να υποβαθμίσει τη νόμιμη και αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, 50 χρόνια μετά την εισβολή.

Οι ύπουλες μεθοδεύσεις που κάνει η Τουρκία προκειμένου να υποβαθμίσει τη νόμιμη και αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, 50 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία.

Ο διεθνολόγος, Τάκης Χατζηβασιλείου, και ο αντιπτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Γεωργούσης, μίλησαν για τα ελληνοτουρκικά στο ΣΚΑΪ και αναφέρθηκαν στις συνεχείς επιθέσεις και προκλήσεις των Τούρκων κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο κ. Χατζηβασιλείου είπε μεταξύ άλλων οτι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία, ωστόσο παραδέχθηκε οτι οι δύο πλευρές είναι μακριά από μία συμφωνία για τον ορισμό της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Για την μαύρη επέτειο συμπλήρωσης 50 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, η Τουρκία επιχειρεί με συστηματικό τρόπο να υποβαθμίσει τη νόμιμη και αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία και τον σημαντικό ρόλο σταθερότητας που αυτή επιτελεί στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Γι αυτό και επέβαλε να γίνει το ψευδοκράτος στον οργανισμό τουρκικών κρατών και προσπαθεί από την «πίσω πόρτα» να αναβαθμίσει την διεθνή του θέση. «Δεν θα γίνει αυτό όμως», υποστήριξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Από την πλευρά του ο αντιπτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Γεωργούσης, είπε ξεκάθαρα οτι από τη στιγμή που η τουρκική κατοχή στην Κύπρο επιβλήθηκε μετά από στρατιωτική παρέμβαση και πόλεμο, η ανατροπή αυτού του δεδομένου δεν μπορεί να γίνει με ειρηνικούς τρόπους. Γιατί αυτός που κατέχει, δεν εγκαταλείπει εξήγησε ο κ. Γεωργούσης.

Η Τουρκία θα υποχωρήσει από την Κύπρο όταν δει οτι αυτή η κατοχή δεν τον συμφέρει. Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να δημιουργούν κάθε μέρα τις προϋποθέσεις οτι η κατοχή για τους Τούρκους είναι «πληγή» και όχι συμφέρον.

Η Τουρκία πρέπει να αισθανθεί οτι οι δυνάμεις της στην περιοχή, αντί να φαίνονται οτι ειναι η απειλή για το υπόλοιπο νησί, να είναι εγκλωβισμένες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ για Τουρκία και Κύπρο 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντιπτέραρχος Γεωργούσης: «Η κατάσταση στην Κύπρο δεν μπορεί να ανατραπεί με ειρηνικό τρόπο» (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ