Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ψυχρολουσία για την Τουρκία: «Καμία τύχη επιβίωσης τα τουρκικά F-16 σε ενδεχόμενη μάχη με τα ελληνικά Rafale!»

Ο αντιπτέραρχος Γεωργούσης έκαναν σύγκριση των μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας-Τουρκίας και εξήγησε γιατί η χώρα μας υπερέχει κατά κράτος με τα Rafale.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Ψυχρολουσία για την Τουρκία: «Καμία τύχη επιβίωσης τα τουρκικά F-16 σε ενδεχόμενη μάχη με τα ελληνικά Rafale!», εξήγησε ο αντιπτέραρχος.

Ο αντιπτέραρχος ε.α., Ευάγγελος Γεωργούσης, σε παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», ανέλυσες τις δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας και Τουρκίας και εξήγησε οτι η πολεμική αεροπορία της χώρας μας υπερέχει ξεκάθαρα. Η σύγκριση των Rafale, F-16, Eurofighter και KAAN.

Γι αυτό ακριβώς οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα κάνουν σαν… τρελοί ώστε να αποκτήσουν και «Eurofighter» προκειμένου να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση στον ουρανό του Αιγαίου.

Τα Eurofighter είναι ένα μικρό σκαλί κάτω από τα Rafale, αλλά είναι ένα σοβαρό οπλικό σύστημα το οποίο έχει δυνατότητες αρκετά καλές. Εκείνο που απασχολεί την Τουρκία με την ελληνική αεροπορία είναι οτι από εκεί που οι ελληνικές δυνατότητες ήταν μία αντιπαράθεση στο Αιγαίο και λίγο εντός της Τουρκίας – ενώ οι Τούρκοι μπορούσαν να καλύπτουν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με τα συστήματά τους- σήμερα η Ελλάδα μπορεί να επιχειρίσει στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δεν υπάρχει σημείο στην τουρκική ενδοχώρα που να θεωρείται απόλυτα ασφαλές. Είτε είναι έργα υποδομής, είτε είναι στρατιωτικές μονάδες.

Και αυτό προκύπτει από τις δυνατότητες των Rafale και των μελλοντικών F-35, τα οποία ελπίζω να έρθουν στην Ελλάδα με όλες τις δυνατότητες που προβλέπει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Οσο για το τουρκικό μαχητικό KAAN ο αντιπτέραρχος ε.α. εξήγησε πως ουσιαστικά αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι έχουν φτιάξει ένα ωραίο αεροσκάφος εξωτερικά (με καλή αεροτομή και κινητήρα), χωρίς όμως τα απαραίτητα συστήματα που θα το κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνο προς τη χώρα μας. Πρόσθεσε μάλιστα οτι δύσκολα η Τουρκία θα μπορέσει να προσφέρει στο KAAΝ αυτά τα συστήματα. Αν όμως το κάνει τότε οι γείτονες θα διαθέτουν ένα μαχητικό με μεγάλες δυνατότητες.

Στην ερώτηση τώρα του δημοσιογράφου Μανώλη Καστίδη αν σε μια υποτιθέμενη μάχη ανάμεσα σε ένα τουρκικό F-16 ή ακόμη και F-16 Viper με ένα ελληνικό Rafale ποια θα ήταν η πιθανότητα επιβίωσης του τουρκικού αεροσκάφος, ο κ. Γεωργούσης ήταν απόλυτος: «Καμία! Το Rafale, όπως και το F-16 έχει τη δυνατότητα να αποκαλύπτει στόχους στην ίδια απόσταση. Η μεγάλη διαφορά είναι οτι το F-16 είναι αναγκασμένο να έχει ανοιχτό συνεχώς το ραντάρ για να παρακολουθεί τον στόχο. Αντιθέτως το Rafale αφού εντοπίσει τον στόχο, μπορεί να κλείσει το ραντάρ του και να ενεργοποιήσει άλλους σένσορες που είναι εντελώς παθητικοί κι έτσι παρακολουθεί τον στόχο χωρίς ο εχθρός να μπορεί να δει που είναι. Γι αυτό δεν έχει δυνατότητα επιβίωσης».

Οσο για ενδεχόμενο μάχη ενός F-16 με ένα F-35 ο πρώην αντιπτέραρχος εξήγησε οτι «…τα F-35 δεν είναι φτιαγμένο για να μπαίνει σε αερομαχίες. Είναι ειδικό είτε για να κάνει επιδρομές σε στόχους στο έδαφος, είτε για να οδηγεί άλλα αεροσκάφη απέναντι στους στόχους που αποκαλύπτει. Από εκεί και πέρα το Viper θα είναι πολύ ανώτερο από το Eurofighter».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από το 11′ του βίντεο και μετά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ψυχρολουσία για την Τουρκία: «Καμία τύχη επιβίωσης τα τουρκικά F-16 σε ενδεχόμενη μάχη με τα ελληνικά Rafale!»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ