Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Απίστευτες προκλήσεις από την Τουρκία για τα ραντάρ στο Αιγαίο: «Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελόριζο, περαστικά τους»

Η Τουρκία συνεχίζει να ανεβάζει τις εντάσεις και η Ελλάδα πρέπει να δείξει σκληρή στάση.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Απίστευτες προκλήσεις από την Τουρκία για τα ραντάρ στο Αιγαίο: «Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελόριζο, περαστικά τους»

Το χαβά της συνεχίζει και πάλι η Τουρκία, που προκαλεί και εμμέσως απειλή την Ελλάδα, με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα.

Πριν λίγες μέρες, προτού γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρκετή συζήτηση έγινε για τα θαλάσσια πάρκα.

Εκεί η Τουρκία αμφισβητούσε ανοιχτά την κυριαρχία της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά και μάλιστα έθετε πολλά ερωτηματικά για τα δικαιώματα που έχει η χώρα μας.

Πλέον αλλάζουν τροπάριο οι Τούρκοι και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη δημιουργία των 7 πλωτών ραντάρ που ετοιμάζει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης του ΣΚΑΪ, τα τουρκικά μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία – «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της Τουρκίας» – και αναφέρουν ότι η «ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».

Τουρκία: Ξεφεύγουν τα ΜΜΕ!

Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΕ της Τουρκίας συνεχίζουν τα προκλητικά ρεπορτάζ και αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις εντάσεις.

Αρχικά το HABER GLOBAL, αναφέρει:

«Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό  κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε την Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την  Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο. Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω απο τη μύτη μας ραντάρ.Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα. […]  Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά , τότε ο τουρκικό στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο».

Η Τoυρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο. Εσύ Ελλάδα, πως από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία», προσθέτει.

Από κει και πέρα, το ULUSAL HABER τονίζει ότι, «τα ραντάρ που έχουν εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, θα εγκατασταθούν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή σε περιοχές κοντινές στην Τουρκία  που θα μπορούν να ελέγχουν την Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας έχει εγκρίνει το σχέδιο και τα  πλωτά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν στο Αιγαίο. το 2025. Το σχέδιο λέγεται πως είναι μια απόδειξη των στενών σχέσεων της Ελλάδας με την Γαλλία και το κόστος του φτάνει στα 19.5 εκατ. ευρώ»

Τέλος αναφέρει το A HABER, «η Ελλάδα θα εγκαταστήσει πλατφόρμες ραντάρ στο Αιγαίο; Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η Αθήνα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει 7 πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο. Οι πλατφόρμες των ραντάρ θα υποστηρίζονται με κάμερες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα χτιστούν με την υποστήριξη της Ε.Ε, της Ελλάδας και της Κύπρου. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είναι θετικό στο σχέδιο αυτό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτες προκλήσεις από την Τουρκία για τα ραντάρ στο Αιγαίο: «Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελόριζο, περαστικά τους»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ