Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Χαμός στην Τουρκία – Απόπειρα πραξικοπήματος;

Για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κοινοβουλίου μιλά η αντιπολίτευση στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Χαμός στην Τουρκία - Απόπειρα πραξικοπήματος;

Άνω κάτω έγινε η Τουρκία, με την αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να μιλά για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κοινοβουλίου, με τον Ερντογάν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα!

Πιο συγκεκριμένα και  σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ο νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος προειδοποιεί: «Θα αντισταθούμε στους δρόμους, στις πλατείας».

Ο λόγος της αντίδρασης της αντιπολίτευσης ήρθε επειδή το Εφετείο δεν αναγνωρίζει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αφορά την αποφυλάκιση εκλεγμένου βουλευτή και ασκεί ποινική δίωξη εναντίον μελών του ανώτατου δικαστηρίου που είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Τζαν Αταλάι.

Ειδικότερα, ο Οζγκιούρ Οζέλ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η απόφαση είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Κοινοβουλίου. Είναι απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Συντάγματος , οπως είναι και απόπερια πραξικοπήματος εναντίον του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θα αντισταθούμε στους δρόμους, θα αντισταθούμε στις πλατείες και δεν θα παραδοθούμε σε αυτήν την παρανομία. O αγώνας μας ξεκινάει σήμερα κια θα συνεχιστείΔεν θα παραδοθούμε ούτε στο καθεστώς του ενός ανθρώπου, ούτε στους συμμάχους του αλλά ούτε σε όσους κάνουν απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Συντάγματος. Σας ευχαριστώ».

Πλέον, η Κυβέρνηση της Τουρκίας δείχνει πιεσμένη και οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το μέλλον, μετά από αυτές τις δηλώσεις.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός στην Τουρκία – Απόπειρα πραξικοπήματος;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ