Αρχική » Διεθνή

Το διαστημικό ταξίδι της Τουρκίας – Ποια ημερομηνία λένε ότι θα πατήσει η Τουρκία το φεγγάρι

Θέλουν να κάνουν «ήπια προσελήνωση».

Διονύσης Αντωνέλλος Διεθνή Viral
Το διαστημικό ταξίδι της Τουρκίας - Ποια ημερομηνία λένε ότι θα πατήσει η Τουρκία το φεγγάρι

Το διαστημικό ταξίδι της Τουρκίας ξεκινά, στο πλαίσιο του τουρκικού Διαστημικού Προγράμματος.

«Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στο πρώτο διαστημόπλοιο που αναπτύχθηκε και να εκτοξευθεί το όχημα στο διάστημα το 2026», σημειώνει το τουρκικό tv100.com.

«Στο πλαίσιο του AYAP-1, που είναι η πρώτη φάση του Σεληνιακού Ερευνητικού Προγράμματος, στόχος είναι να εξερευνηθεί η Σελήνη από τροχιά και να γίνει η πρώτη επαφή με τη σεληνιακή επιφάνεια. Στη δεύτερη φάση στόχος είναι να προσγειωθεί rover στην επιφάνεια με τη μέθοδο ήπιας προσγείωσης», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Το διαστημικό ταξίδι της Τουρκίας – Ποια ημερομηνία λένε ότι θα πατήσει η Τουρκία το φεγγάρι

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να αναπτύξουν «διαστημόπλοιο που θα μπορεί να λειτουργεί σε σεληνιακή τροχιά (400 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη) και να είναι κατάλληλο για ήπια προσελήνωση».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εκτόξευσε περιπλανώμενα πυρομαχικά με σύστημα πρόωσης υδρογόνου

Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι είναι έτοιμες να δράσουν – Το μήνυμα δόθηκε στην Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το διαστημικό ταξίδι της Τουρκίας – Ποια ημερομηνία λένε ότι θα πατήσει η Τουρκία το φεγγάρι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ