Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Δημήτρης Νατσιός: Η ελληνική κυβέρνηση άρει τις κόκκινες γραμμές και αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε ΑΟΖ και αποδέχεται το τουρκολιβυκό ψευτομνημόνιο;

«Ερωτηματικά και θέματα που κανείς μέχρι τώρα Έλληνας αξιωματούχος δεν είχε διατυπώσει» από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά
Δημήτρης Νατσιός: Η ελληνική κυβέρνηση άρει τις κόκκινες γραμμές και αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε ΑΟΖ και αποδέχεται το τουρκολιβυκό ψευτομνημόνιο;

Σοβαρά ερωτήματα έθεσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, με φόντο τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα και την συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογο του.

«Οι ανεπίτρεπτες δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα για “αποστάσεις που δημιουργήθηκαν σε βάθος χρόνου και τα πάθη που κληρονομήθηκαν από γενιά σε γενιά που δεν διαγράφονται μονοκονδυλία” προκαλούν ερωτηματικά και εγείρουν θέματα που κανείς μέχρι τώρα Έλληνας αξιωματούχος δεν είχε διατυπώσει», τόνισε ο Δημήτρης Νατσιός σε δήλωσή του στο Sportime.

Σύμφωνα με τον κ. Νατσιό πρέπει να γνωρίζει ο κ. Γεραπετρίτης πως οι «ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι ούτε ιδεοληπτικές, ούτε έλκονται από πάθη της κοινής γνώμης, όπως και δεν είναι κάποιες “αποστάσεις” που δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων». Είναι, ανέφερε ο πρόεδρος της Νίκης, το «αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης τουρκικής αμφισβήτησης των τελευταίων 50 ετών, που διεκδικούν με την πλήρη καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου και την καταπάτηση της Συνθήκης της Λοζάνης, με σκοπό τη διεκδίκηση της ελληνικής κυριαρχίας και τον μονομερή ανασχεδιασμό των συνόρων μας».

Δημήτρης Νατσιός: Η ελληνική κυβέρνηση άρει τις κόκκινες γραμμές και αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε ΑΟΖ και αποδέχεται το τουρκολιβυκό ψευτομνημόνιο;

Ο Δημήτρης Νατσιός επέστησε την προσοχή σε όλο «το προσωπικό της χώρας», καθώς όπως ανέφερε η συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν «παράγει αποτέλεσμα και αυτό είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε τον όρο της Τουρκίας για διμερή διάλογο, δηλαδή, δεχθήκαμε την τουρκική άποψη να μην ανακατέψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό σημαίνει πως η Τουρκία θέλει να πάρει την ακύρωση των ενστάσεων και την αξιοποίηση της Ε.Ε. από την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νίκης τοποθετήθηκε και αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη καθώς και για το «δίκαιο», όπως σκανδαλωδώς το χαρακτήρισε ο Τούρκος αξιωματούχος, «μοίρασμα της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

«Ο κ. Γεραπετρίτης κώφευσε και πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως όλα αυτά έχουν διευθετηθεί για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από τη Συμφωνία της Λοζάνης ενώ για την νοτιανατολική Μεσόγειο από τη Συνθήκη του Μοντραί», υπογράμμισε ο Δημήτρης Νατσιός. Άρα, η στάση του κ. Γεραπετρίτη δηλώνει πως πλέον η ελληνική κυβέρνηση «άρει τις κόκκινες γραμμές ενώ αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις τόσο στην ΑΟΖ, με αιχμή το Καστελόριζο, ενώ στη χειρότερη αποδέχεται το τουρκολιβυκό ψευτομνημόνιο;», διερωτήθηκε ο κ. Νατσιός.

πηγή: sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δημήτρης Νατσιός: Η ελληνική κυβέρνηση άρει τις κόκκινες γραμμές και αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε ΑΟΖ και αποδέχεται το τουρκολιβυκό ψευτομνημόνιο;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ