Αρχική » Επικαιρότητα

Blue Horizon: Το πλήρωμα σκότωσε έναν επιβάτη – όλο το χρονικό

Το πλήρωμα του Blue Horizon έσπρωξε και σκότωσε έναν άτυχο νέο 36 χρονών. Όλο το χρονικό μέχρι τον θάνατο του Αντώνη

Μιχάλης Ιακώβου Featured Επικαιρότητα
Blue Horizon: Το πλήρωμα σκότωσε έναν επιβάτη - όλο το χρονικό

Βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει καθαρά το πλήρωμα του Blue Horizon να σπρώχνει τον άτυχο άνδρα από τον καταπέλτη. Ο άνδρας, ο Αντώνης 36 χρονών, έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του.

Όλο το χρονικό μέχρι τον θάνατο

Ο 36χρονος Αντώνης ταξίδευε συχνά από την Κρήτη για τον Πειραιά. Ανέβαινε Αθήνα, έκανε τις δουλειές του και επέστρεφε στον Άγιο Νικόλαο. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Αντώνης είχε πάντα χρήματα για το εισιτήριο επιστροφής.

«Δεν θα πήγαινε χωρίς εισιτήριο. Είχε εισιτήριο και καθυστέρησε. Από ο, τι καταλαβαίνω θα καθυστέρησε να φτάσει στο λιμάνι, δεν πρόλαβε να μπει και δεν τον άφησαν μετά. Είχε πάει για διακοπές στην Αθήνα. Έκανε συχνά αυτό το ταξίδι, ανέβαινε πολλά χρόνια για βόλτα στην Αθήνα. Για να δει τους φίλους του.

Πήγαινε ένα 2ημερο, ένα 3ημερο αλλά πάντα έκανε τα κουμάντα του και είχε λεφτά για εισιτήριο. Δούλευε εδώ, στον Άγιο Νικόλαο, και για αυτό θα επέστρεφε χθες, για να πάει στη δουλειά», δήλωσε ο αδερφός του.

Στον καταπέλτη του Blue Horizon

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Protothema.GR, φαίνεται ακριβώς τι έγινε μεταξύ του 36χρονου και δύο μελών του πληρώματος. Ο Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο ενώ ο καταπέλτης ήταν ακόμα κάτω. Τα μέλη του πληρώματος, το σπρώχνουν να κατέβει. Μιλά μαζί τους και προσπαθεί ξανά να επιβιβαστεί. Ο καταπέλτης σηκώνεται για να αποπλεύσει το πλοίο. Ένα μέλος του πληρώματος, τον σπρώχνει πάλι και ο Αντώνης πέφτει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο άτυχος επιβάτης είχε αποβιβαστεί για κάποια λεπτά και επέστρεψε στο πλοίο για να ταξιδέψει για την Κρήτη.

Το πλοίο έχει ήδη ξεκινήσει και οι προπέλες ανακατεύουν τη θάλασσα με τον Αντώνη μέσα να προσπαθεί να επιπλεύσει. Μετά από λίγο, ο Αντώνης ανασύρεται νεκρός. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε καν, να τον τραβήξει από τη θάλασσα, ούτε έριξε σωσίβιο για να τον βοηθήσει.

 

Μετά το περιστατικό, το λιμεναρχείο κάλεσε το Blue Horizon να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.  Η εταιρεία προσπάθησε να αντικαταστήσει τον καπετάνιο, ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

«Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση». Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε από τα μεγάφωνα του πλοίου Έλυρος, που βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά, κοντά στο Blue Horizon.

Κατηγορίες και συλλήψεις

Για την ανθρωποκτονία του άτυχου Αντώνη κατηγορούνται τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος (πλοίαρχος), ο ύπατος, ο αξιωματικός καταστρώματος και ένας λοστρόμος, θα βρεθούν ενώπιων των δικαστικών αρχών για απολογία, σήμερα το μεσημέρι (6/9/2023).

 «…η οικογένεια του άνδρα ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου… είχε εργαστεί και σαν εργάτης καθαριότητας στον Δήμο». Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Εν κατακλείδι

«Μα για ένα εισιτήριο;»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Blue Horizon: Το πλήρωμα σκότωσε έναν επιβάτη – όλο το χρονικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ