Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ – «Έρχονται χειρότερες μέρες»

Συνεργάτης του Ερντογάν είπε αυτό που δεν έπρεπε για το Ισραήλ - «Έρχονται χειρότερες μέρες»

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ - «Έρχονται χειρότερες μέρες»

Ένας κακός χαμός επικρατεί στην Τουρκία μετά τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στενού του συνεργάτη για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, η οργή κατά της Δύσης είναι μεγάλη.

Αντίστοιχα είναι όμως τα συναισθήματα και στο Ισραήλ για τον τούρκο πρόεδρο που προκαλεί εκνευρισμό στην κυβέρνηση Νετανιάχου με τις συνεχείς αναφορές του στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε πως για πρώτη φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε δημοσίως και με επίσημο τρόπο το μέρος της Χαμάς, δηλώνοντας πως δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ένα απελευθερωτικό κίνημα.

Αυτή η δήλωση έρχεται για να προστεθεί στα όσα πρόσφατα υποστήριξε, μιλώντας για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και «γενοκτονία» ενώ είχε υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι «4.000 χιλιάδες αδέρφια μας Παλαιστίνιοι μαρτύρησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς».

Ιδιαίτερη σημασία έχει φυσικά και η απόφαση του να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Ισραήλ σε μια κίνηση που έστειλε σαφές μήνυμα.

Δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ – «Έρχονται χειρότερες μέρες»

Την ίδια ώρα, μια δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ αποτελεί πρώτη είδηση στα μέσα της γειτονικής χώρας και όχι άδικα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε μια δραματική δήλωσή του μίλησε για το ενδεχόμενο «να πάμε σε μεγαλύτερο πόλεμο στην περιοχή» συμπληρώνοντας πως «αν δεν αποτρέψουμε την κρίση, έρχονται χειρότερες μέρες».

Όσον αφορά τα όσα δήλωσαν τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Χακάν Φιντάν, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Κι αυτό γιατί από τη μια ο φιλοκυβερνητικός Τύπος πανηγύρισε την στήριξη του Ερντογάν στη Χαμάς ενώ στον αντίποδα, ο αντίλογος αφορά τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι δηλώσεις στην ήδη βεβαρυμμένη οικονομία της χώρας.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ – «Έρχονται χειρότερες μέρες»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ