Αρχική » Διεθνή

Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός

Ο μουσουλμανικός κόσμος των «σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων χωρίζεται σε πολλές δεκάδες χώρες».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός

Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός, δηλαδή η αυτοκρατορική κληρονομιά εκείνων των αρκετών αιώνων όταν ο σουλτάνος-χαλίφης κυβέρνησε τον αραβικό κόσμο, σημειώνει το ρωσικό Ria Novosti.

Σύμφωνα με το ria.ru, oι «διεκδικήσεις για ηγεσία στον ισλαμικό κόσμο στο σύνολό τους απορρέουν άμεσα από την οθωμανική κληρονομιά».

Ο μουσουλμανικός κόσμος των «σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων χωρίζεται σε πολλές δεκάδες χώρες – και τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Ιράν ισχυρίζονται ότι είναι ο ηγέτης» του, τονίζεται.

Όμως, όπως σημειώνεται, «η Τουρκία είναι ο κληρονόμος του τελευταίου χαλιφάτου, δηλαδή του τελευταίου επιτυχημένου εγχειρήματος της ισλαμικής ενότητας».

Να σημειωθεί πως οι Ρώσοι βλέπουν ομοιότητες στην ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Δύσης ενώ ουσιαστικά πλέκουν το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου.

Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός

Την ίδια ώρα, μια δραματική πρόβλεψη υπουργού του Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ αποτελεί πρώτη είδηση στα μέσα της γειτονικής χώρας και όχι άδικα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε μια δραματική δήλωσή του μίλησε για το ενδεχόμενο «να πάμε σε μεγαλύτερο πόλεμο στην περιοχή» συμπληρώνοντας πως «αν δεν αποτρέψουμε την κρίση, έρχονται χειρότερες μέρες».

Όσον αφορά τα όσα δήλωσαν τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Χακάν Φιντάν, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

TAYFUN: Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου θα είναι στρατηγικές εχθρικές εγκαταστάσεις λένε οι Τούρκοι – Τον φτάσαμε 1000 χλμ εμβέλεια

Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρώσοι: Βασική φιλοδοξία της Τουρκίας δεν είναι ο παντουρκισμός αλλά ο πανοθωμανισμός». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ