Αρχική » Διεθνή

Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο

Η στάθμη του νερού σε φράγματα είναι ακόμη και κάτω από το 1%.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο

Tρόμος στην Τουρκία καθώς χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη ήδη από τον άλλο μήνα, λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων.

«Το ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει να μειώνεται μέρα με τη μέρα», σημειώνει η τουρκική Milliyet.

«Το επίπεδο πληρότητας στα φράγματα έχει μειωθεί στο 20 τοις εκατό. Η στάθμη του νερού όλων των φραγμάτων της πόλης, εκτός από τα φράγματα Darlık, Ömerli και Terkos, είναι κάτω από 5 τοις εκατό», τονίζεται.

Η στάθμη του νερού στα φράγματα Istrancalar, Kazandere και Elmalı είναι ακόμη και κάτω από το 1%», αναφέρει η Milliyet.

Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο

Η βροχόπτωση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στην Τουρκία είναι και πάλι κάτω από το μέσο όρο.

Οι Τούρκοι μετεωρολόγοι μάλιστα προβλέπουν ότι η ξηρασία θα συνεχιστεί την επόμενη περίοδο.

«Ενδέχεται να μην παρέχεται νερό σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωσταντινούπολης στα τέλη Νοεμβρίου», υπογραμμίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα του νερού της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης θα γίνει χρόνιο και θα αποτυπωθεί τον επόμενο χρόνο. Όταν τελειώνει το νερό, δεν μένει τίποτα για διαχείριση. Για το λόγο αυτό, αντί να περιμένουμε βροχές στη διαχείριση του νερού, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διαχείριση της ζήτησης νερού», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

TAYFUN: Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου θα είναι στρατηγικές εχθρικές εγκαταστάσεις λένε οι Τούρκοι – Τον φτάσαμε 1000 χλμ εμβέλεια

Rafale: Γιατί οι Γάλλοι δεν παίρνουν στα σοβαρά την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ