Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα

Τι αναφέρει ο Τύπος της Τουρκίας για τις ελληνικές εκλογές.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται η μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογές 2023: Η Ελλάδα διανύει βραδιά εκλογών και σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον τι αναφέρεται στην Τουρκία από τον Τύπο οποίος πάντα παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις στην χώρα.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει πρόσφατα επανεκλεγεί η τουρκικός Τύπος σημειώνει τη μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στην Ελλάδα από απόψε κιόλας.

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται η μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Η ιστοσελίδα Haberler τιτλοφορεί το άρθρο της: Η Ελλάδα πήγε σε εκλογές για τον 2ο γύρο! Το κόμμα του Μητσοτάκη είναι πολύ μπροστά»

Μέσα στο άρθρο της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αποτέλεσμα της συγκρότησης της κυβέρνησης στις εκλογές της 21ης ​​Μαΐου στην Ελλάδα ήταν οι πολίτες να βγουν ξανά στις κάλπες. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 40-44% των ψήφων. Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνει περίπου 16-19 τοις εκατό των ψήφων».

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται η μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Εκλογές 2023: H «Hurriyet» από την μεριά της σημειώνει: «Μεγάλη διαφορά στα exit polls στις κάλπες! Ο Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρα μπροστά

ενώ μέσα προσθέτει: «Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με 40- 44 τοις εκατό των ψήφων».

Στην αγγλική της έκδοση, η τουρκική εφημερίδα σημειώνει μέσω της ιστοσελίδα της: «Οι Έλληνες ψηφίζουν ξανά με το συντηρητικό κόμμα να κερδίζει την πλειοψηφία».

«Οι Έλληνες ψήφιζαν την Κυριακή στις δεύτερες γενικές εκλογές σε λιγότερο από δύο μήνες, με το συντηρητικό κόμμα στην εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια να είναι ισχυρό φαβορί για να κερδίσει με ευρεία πλειοψηφία».

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Σημειώνεται η μεγάλη διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος η εφημερίδα «Milliyet» στην ηλεκτρονική της έκδοση σχολιάζει: «Ανακοινώθηκε το exit poll στην Ελλάδα»:

Και μέσα προσθέτει: «Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις γενικές εκλογές που έγιναν για δεύτερη φορά μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με 40- 44% των ψήφων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα έλαβε 16,1-19,1 τοις εκατό των ψήφων, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) 10-13 τοις εκατό και το ΚΚΕ. 7,2-9,2 τοις εκατό των ψήφων, Σπαρτιατικό Κόμμα 4-6 τοις εκατό των ψήφων, Ελληνική Λύση (ΕΛ) 2,3-4,3 τοις εκατό των ψήφων, ψήφων ΝΙΚΗ 2,3-4,3 τοις εκατό των ψήφων και Διαδρομή Ελευθερίας αναμένεται να λάβει 2-4 τοις εκατό των ψήφων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2023: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ